Nabeschouwing Excelsior - FC Groningen (0-2) || KNVB Beker 2023/2024

Dinsdag 16 januari 2024 - 20:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt Excelsior het dinsdag 16 januari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - FC Groningen (0-2)

Het KNVB Beker duel tussen Excelsior en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 0-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 72e minuut door Romano Postema, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Romano Postema op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor FC Groningen.

LIVE Excelsior - FC Groningen 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Wissel Excelsior Wissel Mimeirhel Benita voor Sven Nieuwpoort Excelsior
67' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Leandro Bacuna FC Groningen
71' Wissel Excelsior Wissel Lazaros Lamprou voor Oscar Uddenäs Excelsior
71' Wissel Excelsior Wissel Troy Parrott voor Noah Naujoks Excelsior
72' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Thom van Bergen FC Groningen 0-1
78' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Luciano Valente FC Groningen 0-2
80' Wissel Excelsior Wissel Mike van Duinen voor Couhaib Driouech Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - FC Groningen
Opstellingen Excelsior - FC Groningen
De opstellingen van Excelsior en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.