Nabeschouwing FC Den Bosch - Excelsior (1-2) (na verlenging) || KNVB Beker 2023/2024

Woensdag 1 november 2023 - 21:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt FC Den Bosch het woensdag 1 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Via de FC Den Bosch - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Den Bosch - Excelsior (1-2) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen FC Den Bosch en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 1-2 overwinning voor Excelsior. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Excelsior dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Siebe Horemans, waarmee Excelsior met 0-1 de leiding nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. FC Den Bosch kwam in de 97e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Jaron Vicario, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de wedstrijd viel dan toch nog de beslissing in de wedstrijd, nadat Excelsior in de 96e minuut een penalty kreeg. Vanaf 11 meter wist Julian Baas deze te benutten, waardoor de score 1-2 werd.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Pol van Boekel af en was het Excelsior die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

LIVE FC Den Bosch - Excelsior 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Doelpunt Excelsior Doelpunt Siebe Horemans met assist van Oscar Uddenäs Excelsior 0-1
39' Wissel Excelsior Wissel Lazaros Lamprou voor Couhaib Driouech Excelsior
61' Wissel FC Den Bosch Wissel Rik Mulders voor Salah Oulad MHand FC Den Bosch
73' Wissel FC Den Bosch Wissel Sebastiaan van Bakel voor Dennis Gyamfi FC Den Bosch
73' Wissel FC Den Bosch Wissel Ryan Leijten voor Yuya Ikeshita FC Den Bosch
77' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Rik Mulders FC Den Bosch
78' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Tomasz Kaczmarek FC Den Bosch
83' Wissel Excelsior Wissel Nikolas Agrafiotis voor Oscar Uddenäs Excelsior
83' Wissel FC Den Bosch Wissel Vieiri Kotzebue voor Ilias Boumassaoudi FC Den Bosch
97' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt Jaron Vicario FC Den Bosch 1-1
90' Wissel FC Den Bosch Wissel Stan Maas voor Luke Mbete FC Den Bosch
90' Wissel Excelsior Wissel Cisse Sandra voor Troy Parrott Excelsior
90' Wissel Excelsior Wissel Derensili Sanches Fernandes voor Kian Fitz-Jim Excelsior
90' Wissel Excelsior Wissel Sven Nieuwpoort voor Casper Widell Excelsior
96' Penalty Excelsior Penalty Julian Baas Excelsior 1-2
105' Wissel FC Den Bosch Wissel Shalva Ogbaidze voor Kacper Kostorz FC Den Bosch
111' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Rik Mulders FC Den Bosch
111' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Shalva Ogbaidze FC Den Bosch
115' Wissel Excelsior Wissel Ian Smeulers voor Arthur Zagré Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting FC Den Bosch - Excelsior
Opstellingen FC Den Bosch - Excelsior
De opstellingen van FC Den Bosch en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Den Bosch gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach William van Overbeek
Coach Marinus Dijkhuizen
Voorbeschouwing FC Den Bosch - Excelsior

FC Den Bosch en Excelsior spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Den Bosch en Excelsior in de KNVB Beker vond plaats op 11 november 2008 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Excelsior favoriet. 1 keer wist de ploeg van FC Den Bosch te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Den Bosch. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.