Nabeschouwing FC Groningen - Fortuna Sittard (0-0) (4-3 na strafschoppen) || KNVB Beker 2023/2024

Donderdag 8 februari 2024 - 20:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt FC Groningen het donderdag 8 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Fortuna Sittard (0-0) (4-3 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen FC Groningen en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een overwinning voor FC Groningen. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek FC Groningen het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-3 gewonnen werd.

Het was lang wachten op het eerste doelpunt, want in de reguliere speeltijd konden beide ploegen niet tot scoren komen. Hier bleek uiteindelijk een verlenging voor nodig te zijn.

Qua balbezit waren FC Groningen en Fortuna Sittard gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Fortuna Sittard kreeg de meeste kansen op een voorsprong, maar had vandaag niet de scherpte om deze kansen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt.

LIVE FC Groningen - Fortuna Sittard 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Fortuna Sittard Wissel Deroy Duarte voor Alen Halilovic Fortuna Sittard
56' Wissel FC Groningen Wissel Johan Hove voor Joey Pelupessy FC Groningen
76' Wissel Fortuna Sittard Wissel Alessio Da Cruz voor Justin Lonwijk Fortuna Sittard
86' Wissel FC Groningen Wissel Rui Mendes voor Thom van Bergen FC Groningen
95' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Rodrigo Guth Fortuna Sittard
90' Wissel Fortuna Sittard Wissel Kristoffer Peterson voor Iñigo Córdoba Fortuna Sittard
90' Wissel Fortuna Sittard Wissel Oguzhan Özyakup voor Ragnar Oratmangoen Fortuna Sittard
99' Wissel FC Groningen Wissel Isak Dybvik Määttä voor Wouter Prins FC Groningen
99' Wissel FC Groningen Wissel Fofin Turay voor Jorg Schreuders FC Groningen
101' Wissel Fortuna Sittard Wissel Mouhamed Belkheir voor Kaj Sierhuis Fortuna Sittard
105' Wissel FC Groningen Wissel Nick Bakker voor Leandro Bacuna FC Groningen
105' Wissel FC Groningen Wissel Tika de Jonge voor Laros Duarte FC Groningen
116' Wissel Fortuna Sittard Wissel Siemen Voet voor Mitchell Dijks Fortuna Sittard
1' Penalty gescoord in shootout FC Groningen Penalty gescoord in shootout Romano Postema FC Groningen 1-0
2' Penalty gescoord in shootout Fortuna Sittard Penalty gescoord in shootout Kristoffer Peterson Fortuna Sittard 1-1
3' Penalty gescoord in shootout FC Groningen Penalty gescoord in shootout Nick Bakker FC Groningen 2-1
4' Penalty gemist in shootout Fortuna Sittard Penalty gemist in shootout Oguzhan Özyakup Fortuna Sittard 2-1
5' Penalty gescoord in shootout Fortuna Sittard Penalty gescoord in shootout Arianit Ferati Fortuna Sittard 2-2
6' Penalty gemist in shootout FC Groningen Penalty gemist in shootout Luciano Valente FC Groningen 2-2
7' Penalty gescoord in shootout FC Groningen Penalty gescoord in shootout Johan Hove FC Groningen 3-2
8' Penalty gescoord in shootout Fortuna Sittard Penalty gescoord in shootout Siemen Voet Fortuna Sittard 3-3
9' Penalty gescoord in shootout FC Groningen Penalty gescoord in shootout Marvin Peersman FC Groningen 4-3
10' Penalty gemist in shootout Fortuna Sittard Penalty gemist in shootout Mouhamed Belkheir Fortuna Sittard 4-3
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Fortuna Sittard
Opstellingen FC Groningen - Fortuna Sittard
De opstellingen van FC Groningen en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.