Nabeschouwing Feyenoord - AZ (2-0) || KNVB Beker 2023/2024

Woensdag 7 februari 2024 - 21:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt Feyenoord het woensdag 7 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - AZ (2-0)

Het KNVB Beker duel tussen Feyenoord en AZ is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 2-0 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door Lutsharel Geertruida, waarmee Feyenoord met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Feyenoord opnieuw te scoren. In de 86e minuut was het Bart Nieuwkoop die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Feyenoord.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Feyenoord.

LIVE Feyenoord - AZ 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart AZ Gele kaart voor Jordy Clasie  AZ
21' VAR: Afgekeurd doelpunt Gernot Trauner Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Gernot Trauner Feyenoord
31' Wissel Feyenoord Wissel Thomas Beelen voor Gernot Trauner Feyenoord
44' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Lutsharel Geertruida met assist van David Hancko Feyenoord 1-0
46' Wissel AZ Wissel Kristijan Belić voor Sven Mijnans AZ
46' Wissel AZ Wissel Bruno Martins Indi  voor Alexandre Penetra AZ
46' Wissel AZ Wissel Myron van Brederode  voor Riechedly Bazoer AZ
52' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Santiago Gimenez Feyenoord
54' Gele kaart AZ Gele kaart voor Kristijan Belić AZ
71' Wissel AZ Wissel Lequincio Zeefuik voor Ernest Poku AZ
78' Wissel Feyenoord Wissel Ayase Ueda voor Santiago Gimenez Feyenoord
83' Wissel AZ Wissel Jayden Addai voor Ruben van Bommel AZ
86' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Bart Nieuwkoop met assist van Calvin Stengs Feyenoord 2-0
96' Wissel Feyenoord Wissel Antoni Milambo  voor Quinten Timber Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - AZ
Opstellingen Feyenoord - AZ
De opstellingen van Feyenoord en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Feyenoord - AZ

Feyenoord en AZ spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en AZ in de KNVB Beker vond plaats op 22 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl AZ slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.