Nabeschouwing NEC - Roda JC (5-3) || KNVB Beker 2023/2024

Donderdag 2 november 2023 - 21:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt NEC het donderdag 2 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Roda JC (5-3)

Het KNVB Beker duel tussen NEC en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 5-3 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Sami Ouaissa, waarmee Roda JC Kerkrade met 0-1 de leiding nam. NEC kwam in de 9e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Rober González, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 22e minuut zette Magnus Mattsson zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam.

Na 24 minuten werd de voorsprong voor NEC vergroot nadat Bart van Rooij de 3-1 wist te scoren. In de 37e minuut kwam Roda JC Kerkrade weer dichterbij, nadat Sami Ouaissa de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de 42e minuut was het Matisse Didden die Roda JC Kerkrade weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan NEC om te scoren. In de 80e minuut kwam de ploeg toch weer op voorsprong, na een doelpunt van Rober González die daarmee de 4-3 maakte. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door NEC. Het was Mees Hoedemakers die in de 86e minuut de stand op 5-3 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout bij een 5-3 eindstand in het voordeel van NEC.

LIVE NEC - Roda JC 5-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Fabio Sposito voor Orhan Dzepar Roda JC Kerkrade
7' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Sami Ouaissa met assist van Walid Ould-Chikh Roda JC Kerkrade 0-1
9' Doelpunt NEC Doelpunt Rober González met assist van Elayis Tavsan  NEC 1-1
22' Doelpunt NEC Doelpunt Magnus Mattsson met assist van Lasse Schöne NEC 2-1
24' Doelpunt NEC Doelpunt Bart van Rooij met assist van Lasse Schöne NEC 3-1
34' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Fabio Sposito Roda JC Kerkrade
37' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Sami Ouaissa met assist van Walid Ould-Chikh Roda JC Kerkrade 3-2
42' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Matisse Didden met assist van Sami Ouaissa Roda JC Kerkrade 3-3
46' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Brian Koglin Roda JC Kerkrade
46' Wissel NEC Wissel Kodai Sano voor Elayis Tavsan  NEC
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Lennerd Daneels voor Enrique Peña Zauner Roda JC Kerkrade
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Marvin Pourié voor Metehan Güçlü Roda JC Kerkrade
80' Doelpunt NEC Doelpunt Rober González met assist van Lars Olden Larsen NEC 4-3
83' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Saydou Bangura voor Fabio Sposito Roda JC Kerkrade
83' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Leroy Been voor Sami Ouaissa Roda JC Kerkrade
85' Wissel NEC Wissel Mees Hoedemakers voor Lars Olden Larsen NEC
86' Doelpunt NEC Doelpunt Mees Hoedemakers met assist van Magnus Mattsson NEC 5-3
92' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Walid Ould-Chikh Roda JC Kerkrade
92' Wissel NEC Wissel Nils Rossen voor Dirk Proper NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Roda JC
Opstellingen NEC - Roda JC
De opstellingen van NEC en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.