Nabeschouwing PSV - FC Twente (3-1) || KNVB Beker 2023/2024

Woensdag 17 januari 2024 - 21:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt PSV het woensdag 17 januari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - FC Twente (3-1)

Het KNVB Beker duel tussen PSV en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 3-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Yorbe Vertessen, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. PSV vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Luuk de Jong op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut volgde een derde treffer van PSV, waarmee Johan Bakayoko zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 68 minuten deed Manfred Ugalde iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Twente werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor FC Twente echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor PSV.

LIVE PSV - FC Twente 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt PSV Doelpunt Yorbe Vertessen met assist van Luuk de Jong PSV 1-0
55' Doelpunt PSV Doelpunt Luuk de Jong met assist van Malik Tillman PSV 2-0
58' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Robin Pröpper FC Twente
58' Wissel FC Twente Wissel Daan Rots voor Youri Regeer FC Twente
58' Wissel FC Twente Wissel Sem Steijn voor Michel Vlap FC Twente
61' Doelpunt PSV Doelpunt Johan Bakayoko met assist van Jordan Teze PSV 3-0
64' Gele kaart PSV Gele kaart voor Jordan Teze PSV
66' Wissel PSV Wissel Patrick van Aanholt  voor Jerdy Schouten PSV
68' Doelpunt FC Twente Doelpunt Manfred Ugalde FC Twente 3-1
69' Wissel FC Twente Wissel Mitchell van Bergen voor Carel Eiting  FC Twente
69' Wissel FC Twente Wissel Mathias Kjölö voor Manfred Ugalde FC Twente
70' Wissel PSV Wissel Noa Lang voor Yorbe Vertessen PSV
71' Wissel PSV Wissel Hirving Lozano voor Johan Bakayoko PSV
72' Wissel FC Twente Wissel Younes Taha voor Michal Sadilek FC Twente
81' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Daan Rots FC Twente
82' Wissel PSV Wissel Mauro Júnior  voor Guus Til PSV
82' Wissel PSV Wissel Ricardo Pepi voor Luuk de Jong PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - FC Twente
Opstellingen PSV - FC Twente
De opstellingen van PSV en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.