Nabeschouwing SC Cambuur - NEC (1-2) (na verlenging) || KNVB Beker 2023/2024

Dinsdag 27 februari 2024 - 20:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt SC Cambuur het dinsdag 27 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - NEC (1-2) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen SC Cambuur en NEC is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 1-2 overwinning voor NEC. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het NEC dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Roberts Uldrikis, waarmee SC Cambuur met 1-0 de leiding nam. NEC kwam in de 60e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Koki Ogawa, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. In de 99e minuut zette Kodai Sano zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Sander van der Eijk af en was het NEC die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

LIVE SC Cambuur - NEC 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt Roberts Uldrikis met assist van Fedde De Jong SC Cambuur 1-0
60' Doelpunt NEC Doelpunt Koki Ogawa met assist van Tjaronn Chery NEC 1-1
67' Wissel SC Cambuur Wissel Jhondly van der Meer voor Remco Balk SC Cambuur
71' Wissel NEC Wissel Youri Baas voor Sontje Hansen NEC
87' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor Michael Breij SC Cambuur
90' Wissel NEC Wissel Lasse Schöne voor Mees Hoedemakers NEC
90' Wissel NEC Wissel Yvandro Borges Sanches voor Rober González NEC
97' Wissel SC Cambuur Wissel Vincent Pichel voor Roberts Uldrikis SC Cambuur
98' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor Jeremy Van Mullem SC Cambuur
99' Doelpunt NEC Doelpunt Kodai Sano met assist van Yvandro Borges Sanches NEC 1-2
102' Wissel NEC Wissel Sylla Sow voor Bram Nuytinck NEC
103' Wissel SC Cambuur Wissel Wiebe Kooistra voor Fedde De Jong SC Cambuur
103' Wissel SC Cambuur Wissel Sekou Sylla voor Michael Breij SC Cambuur
105' Wissel SC Cambuur Wissel Daniel van Kaam voor Leon Bergsma SC Cambuur
110' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor Vincent Pichel SC Cambuur
110' Wissel SC Cambuur Wissel Vito Wormgoor voor Sturla Ottesen SC Cambuur
122' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor Sekou Sylla SC Cambuur
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - NEC
Opstellingen SC Cambuur - NEC
De opstellingen van SC Cambuur en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.