Nabeschouwing USV Hercules - Ajax (3-2) || KNVB Beker 2023/2024

Donderdag 21 december 2023 - 18:45 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt USV Hercules het donderdag 21 december 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de USV Hercules - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing USV Hercules - Ajax (3-2)

Het KNVB Beker duel tussen USV Hercules en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank geëindigd in een 3-2 overwinning voor USV Hercules. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Tim Pieters, waarmee USV Hercules met 1-0 de leiding nam. USV Hercules vergrootte in de 66e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Tim Pieters op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut wist Ajax de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Brian Brobbey.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Chuba Akpom in de 89e minuut de 2-2 maakte namens Ajax. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk USV Hercules dat in de 93e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Mats Grotenbreg de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Erwin Blank bij een 3-2 eindstand in het voordeel van USV Hercules.

LIVE USV Hercules - Ajax 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd USV Hercules - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt USV Hercules Doelpunt Tim Pieters met assist van Jordi Paulina USV Hercules 1-0
42' Gele kaart USV Hercules Gele kaart voor Deveron Fonville USV Hercules
44' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Gastón Ávila Ajax
44' Gele kaart USV Hercules Gele kaart voor Christiaan van Hussen USV Hercules
46' Wissel Ajax Wissel ArJany Martha voor Gastón Ávila Ajax
46' Wissel Ajax Wissel Brian Brobbey voor Carlos Forbs Ajax
46' Wissel Ajax Wissel Benjamin Tahirovic voor Amourricho van Axel Dongen  Ajax
60' Wissel Ajax Wissel Anton Gaaei voor Tristan Gooijer Ajax
66' Doelpunt USV Hercules Doelpunt Tim Pieters met assist van Oussama Lahri USV Hercules 2-0
72' Wissel USV Hercules Wissel Max Fichtinger voor Christiaan van Hussen USV Hercules
72' Wissel USV Hercules Wissel Franslyn Nsingi voor Tim Pieters USV Hercules
75' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Brian Brobbey Ajax
77' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Anton Gaaei Ajax
80' Wissel USV Hercules Wissel Storm Steng voor Lars Vermeulen USV Hercules
83' Doelpunt Ajax Doelpunt Brian Brobbey met assist van Benjamin Tahirovic Ajax 2-1
85' Wissel USV Hercules Wissel Mats Grotenbreg voor Oussama Lahri USV Hercules
89' Doelpunt Ajax Doelpunt Chuba Akpom met assist van Anton Gaaei Ajax 2-2
93' Doelpunt USV Hercules Doelpunt Mats Grotenbreg USV Hercules 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting USV Hercules - Ajax
Opstellingen USV Hercules - Ajax
De opstellingen van USV Hercules en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat USV Hercules gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach René van der Kooij
Coach John van 't Schip
Voorbeschouwing USV Hercules - Ajax

USV Hercules en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erwin Blank en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat USV Hercules en Ajax elkaar treffen in de KNVB Beker.