Nabeschouwing AFC Wimbledon - Gillingham (2-4) || League One 2018/2019

Zaterdag 23 maart 2019 - 16:00 uur

In de League One 2018/2019 neemt AFC Wimbledon het zaterdag 23 maart 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Gillingham. De wedstrijd wordt gespeeld in Kingsmeadow in Kingston upon Thames.

Via de AFC Wimbledon - Gillingham live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC Wimbledon - Gillingham (2-4)

Het League One duel tussen AFC Wimbledon en Gillingham is onder leiding van scheidsrechter Lee Collins geëindigd in een 2-4 overwinning voor Gillingham. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door M. Folivi, waarmee AFC Wimbledon met 1-0 de leiding nam. Gillingham kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Hanlan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette G. Burke zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Gillingham de leiding in de wedstrijd nam.

Na 50 minuten werd de voorsprong voor Gillingham vergroot nadat Leonardo Lopes de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 83e minuut nadat T. Eaves namens Gillingham de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 97e minuut en kwam op naam te staan van AFC Wimbledon speler J. Hanson, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lee Collins bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Gillingham.

LIVE AFC Wimbledon - Gillingham 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC Wimbledon - Gillingham teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt M. Folivi met assist van S. Wagstaff AFC Wimbledon 1-0
32' Gele kaart Gillingham Gele kaart voor M. Byrne Gillingham
34' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor J. Pigott AFC Wimbledon
40' Doelpunt Gillingham Doelpunt B. Hanlan met assist van Leonardo Lopes Gillingham 1-1
42' Doelpunt Gillingham Doelpunt G. Burke Gillingham 1-2
48' Gele kaart Gillingham Gele kaart voor M. Ehmer Gillingham
50' Doelpunt Gillingham Doelpunt Leonardo Lopes met assist van L. ONeill Gillingham 1-3
52' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor S. Seddon AFC Wimbledon
60' Wissel AFC Wimbledon Wissel D. Connolly voor A. Hartigan AFC Wimbledon
60' Wissel AFC Wimbledon Wissel J. Hanson voor S. Wagstaff AFC Wimbledon
60' Wissel AFC Wimbledon Wissel S. McLoughlin voor M. Folivi AFC Wimbledon
83' Doelpunt Gillingham Doelpunt T. Eaves met assist van L. ONeill Gillingham 1-4
87' Wissel Gillingham Wissel R. Charles-Cook voor G. Burke Gillingham
95' Wissel Gillingham Wissel E. List voor B. Hanlan Gillingham
96' Wissel Gillingham Wissel D. Parrett voor Leonardo Lopes Gillingham
97' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt J. Hanson met assist van D. Connolly AFC Wimbledon 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting AFC Wimbledon - Gillingham
Opstellingen AFC Wimbledon - Gillingham
De opstellingen van AFC Wimbledon en Gillingham zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.