Nabeschouwing AFC Wimbledon - Crewe Alexandra (3-2) || League One 2021/2022

Dinsdag 23 november 2021 - 20:45 uur

In de League One 2021/2022 neemt AFC Wimbledon het dinsdag 23 november 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Crewe Alexandra. De wedstrijd wordt gespeeld in Kingsmeadow in Kingston upon Thames.

Via de AFC Wimbledon - Crewe Alexandra live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC Wimbledon - Crewe Alexandra (3-2)

Het League One duel tussen AFC Wimbledon en Crewe Alexandra is onder leiding van scheidsrechter Craig Hicks geëindigd in een 3-2 overwinning voor AFC Wimbledon. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door C. Long, waarmee Crewe Alexandra met 0-1 de leiding nam. AFC Wimbledon kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Rudoni, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 35e minuut zette O. Palmer zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AFC Wimbledon de leiding in de wedstrijd nam.

O. Palmer zette AFC Wimbledon even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Craig Hicks toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Crewe Alexandra dat in de 89e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat C. Porter de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 94 minuten kon A. Assal van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat AFC Wimbledon het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Craig Hicks bij een 3-2 eindstand in het voordeel van AFC Wimbledon.

LIVE AFC Wimbledon - Crewe Alexandra 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC Wimbledon - Crewe Alexandra teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Crewe Alexandra Doelpunt C. Long met assist van C. Porter Crewe Alexandra 0-1
24' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt J. Rudoni met assist van A. Hartigan AFC Wimbledon 1-1
35' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt O. Palmer met assist van J. Rudoni AFC Wimbledon 2-1
44' Gele kaart Crewe Alexandra Gele kaart voor L. Murphy Crewe Alexandra
44' Penalty AFC Wimbledon Penalty O. Palmer AFC Wimbledon 3-1
50' Wissel Crewe Alexandra Wissel O. Finney voor M. Gomes Crewe Alexandra
73' Wissel Crewe Alexandra Wissel C. McFadzean voor T. Terell Crewe Alexandra
74' Wissel Crewe Alexandra Wissel R. Griffiths voor L. Murphy Crewe Alexandra
74' Wissel AFC Wimbledon Wissel H. Lawrence voor P. Osew AFC Wimbledon
77' Wissel AFC Wimbledon Wissel A. Pressley voor O. Palmer AFC Wimbledon
79' Gele kaart Crewe Alexandra Gele kaart voor B. Sass-Davies Crewe Alexandra
81' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor B. Heneghan AFC Wimbledon
84' Wissel AFC Wimbledon Wissel G. Marsh voor L. McCormick AFC Wimbledon
89' Doelpunt Crewe Alexandra Doelpunt C. Porter met assist van C. Long Crewe Alexandra 3-2
92' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor A. Assal AFC Wimbledon
94' Tweede gele kaart AFC Wimbledon Tweede gele kaart voor A. Assal AFC Wimbledon
94' Gele kaart Crewe Alexandra Gele kaart voor M. Williams Crewe Alexandra
Video hoogtepunten en samenvatting AFC Wimbledon - Crewe Alexandra
Opstellingen AFC Wimbledon - Crewe Alexandra
De opstellingen van AFC Wimbledon en Crewe Alexandra zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AFC Wimbledon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Crewe Alexandra zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.