Nabeschouwing Burton Albion - Reading (3-2) || League One 2023/2024

Zaterdag 20 april 2024 - 16:00 uur

In de League One 2023/2024 neemt Burton Albion het zaterdag 20 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Reading. De wedstrijd wordt gespeeld in Pirelli Stadium in Burton-upon-Trent.

Via de Burton Albion - Reading live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burton Albion - Reading (3-2)

Het League One duel tussen Burton Albion en Reading is onder leiding van scheidsrechter Scott Oldham geëindigd in een 3-2 overwinning voor Burton Albion. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Burton Albion kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Mason Bennett. Burton Albion vergrootte in de 11e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mustapha Carayol op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 34e minuut wist Reading de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Lewis Wing.

Na 42 minuten werd de voorsprong voor Burton Albion vergroot nadat Bobby Kamwa de 3-1 wist te scoren. In de 59e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Reading speler Sam Smith.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Scott Oldham en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Burton Albion.

LIVE Burton Albion - Reading 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burton Albion - Reading teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Burton Albion Doelpunt Mason Bennett Burton Albion 1-0
11' Doelpunt Burton Albion Doelpunt Mustapha Carayol Burton Albion 2-0
26' Wissel Burton Albion Wissel Ciaran Gilligan voor Joe Powell Burton Albion
34' Doelpunt Reading Doelpunt Lewis Wing Reading 2-1
42' Doelpunt Burton Albion Doelpunt Bobby Kamwa met assist van Ryan Sweeney Burton Albion 3-1
59' Penalty Reading Penalty Sam Smith Reading 3-2
64' Wissel Burton Albion Wissel Joe Hugill voor Mustapha Carayol Burton Albion
64' Wissel Burton Albion Wissel Toto Nsiala voor Bobby Kamwa Burton Albion
70' Wissel Reading Wissel C. Mola voor K. Abrefa Reading
70' Wissel Reading Wissel M. Craig voor Harvey Knibbs Reading
75' Gele kaart Burton Albion Gele kaart voor Mason Bennett Burton Albion
78' Wissel Burton Albion Wissel Ademola Ola-Adebomi voor Mark Helm Burton Albion
78' Wissel Burton Albion Wissel Adedeji Oshilaja voor Mason Bennett Burton Albion
81' Wissel Reading Wissel J. Wareham voor B. Elliott Reading
97' Gele kaart Burton Albion Gele kaart voor Ademola Ola-Adebomi Burton Albion
Video hoogtepunten en samenvatting Burton Albion - Reading
Opstellingen Burton Albion - Reading
De opstellingen van Burton Albion en Reading zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burton Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Reading zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.