Nabeschouwing Dijon - Nantes (2-0) || Ligue 1 2018/2019

Zaterdag 18 augustus 2018 - 20:00 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt Dijon het zaterdag 18 augustus 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Nantes. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gaston-Gérard in Dijon.

Via de Dijon - Nantes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dijon - Nantes (2-0)

Het Ligue 1 duel tussen Dijon en Nantes is onder leiding van scheidsrechter Jeremy Stinat geëindigd in een 2-0 overwinning voor Dijon. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Júlio Tavares, waarmee Dijon met 1-0 de leiding nam. Dijon vergrootte in de 74e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Júlio Tavares op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut moest Nantes verder met een man minder nadat A. Touré een rode kaart had gekregen. Het lukte Dijon in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Dijon.

LIVE Dijon - Nantes 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dijon - Nantes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Dijon Doelpunt Júlio Tavares met assist van O. Haddadi Dijon 1-0
43' Gele kaart Nantes Gele kaart voor Diego Carlos Nantes
58' Wissel Nantes Wissel A. Waris voor Boschilia Nantes
58' Wissel Nantes Wissel K. Coulibaly voor E. Sala Nantes
72' Wissel Dijon Wissel W. Saïd voor B. Jeannot Dijon
74' Doelpunt Dijon Doelpunt Júlio Tavares met assist van V. Rosier Dijon 2-0
78' Rode kaart Nantes Rode kaart voor A. Touré Nantes
82' Wissel Nantes Wissel R. Krhin voor Lucas Evangelista Nantes
83' Wissel Dijon Wissel Y. Gourcuff voor N. Sliti Dijon
87' Wissel Dijon Wissel J. Keita voor F. Sammaritano Dijon
Video hoogtepunten en samenvatting Dijon - Nantes
Opstellingen Dijon - Nantes
De opstellingen van Dijon en Nantes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dijon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nantes zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Dijon - Nantes

Dijon en Nantes treffen elkaar in de 2e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeremy Stinat en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dijon en Nantes in de Ligue 1 vond plaats op 14 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Nantes favoriet. 2 keer wist de ploeg van Dijon te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Dijon. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Dijon 1
Winst Nantes 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dijon op een 9e positie staat, terwijl we Nantes terugvinden op de 14e plaats.