Nabeschouwing Dijon - Rennes (3-2) || Ligue 1 2018/2019

Vrijdag 19 april 2019 - 19:00 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt Dijon het vrijdag 19 april 2019 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Rennes. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gaston-Gérard in Dijon.

Via de Dijon - Rennes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dijon - Rennes (3-2)

Het Ligue 1 duel tussen Dijon en Rennes is onder leiding van scheidsrechter Olivier Thual geëindigd in een 3-2 overwinning voor Dijon. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door N. Aguerd, waarmee Dijon met 1-0 de leiding nam. I. Sarr dacht na 57 minuten te scoren voor Dijon, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 70e minuut scoorde Rennes via B. Jeannot, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 87 minuten spelen wist Dijon via R. Del Castillo de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Olivier Thual.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 3-2 eindigde in een overwinning voor Dijon.

LIVE Dijon - Rennes 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dijon - Rennes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Dijon Doelpunt N. Aguerd met assist van N. Sliti Dijon 1-0
37' Gele kaart Rennes Gele kaart voor C. Grenier Rennes
52' Gele kaart Rennes Gele kaart voor A. Hunou C. Grenier Rennes 1-1
55' Doelpunt Rennes Doelpunt B. Jeannot Rennes 2-1
57' Doelpunt Dijon Doelpunt I. Sarr Dijon
61' Gele kaart Rennes Gele kaart voor M. Niang C. Grenier Rennes 2-2
70' Doelpunt Rennes Doelpunt B. Jeannot Rennes
71' Gele kaart Dijon Gele kaart voor J. Johansson C. Grenier Dijon
71' Wissel Rennes Wissel B. Bourigeaud voor I. Sarr Rennes
71' Wissel Rennes Wissel Júlio Tavares voor B. Jeannot Rennes
72' Wissel Dijon Wissel F. Sammaritano voor N. Sliti Dijon
77' Wissel Dijon Wissel M. Niang voor Dijon
79' Gele kaart Rennes Gele kaart voor N. Aguerd Rennes
83' Gele kaart Dijon Gele kaart voor W. Saïd F. Chafik Dijon 3-2
87' Doelpunt Dijon Doelpunt R. Del Castillo met assist van B. André Dijon
89' Wissel Rennes Wissel S. Coulibaly voor W. Saïd Rennes
89' Wissel Dijon Wissel S. Coulibaly voor W. Saïd Dijon
Video hoogtepunten en samenvatting Dijon - Rennes
Opstellingen Dijon - Rennes
De opstellingen van Dijon en Rennes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dijon gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Rennes zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Antoine Kombouare
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Dijon - Rennes

Dijon en Rennes treffen elkaar in de 33e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Olivier Thual en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dijon en Rennes in de Ligue 1 vond plaats op 8 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Rennes favoriet. 3 keer wist de ploeg van Dijon te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Dijon. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Dijon 2
Winst Rennes 3
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dijon op een 18e positie staat, terwijl we Rennes terugvinden op de 11e plaats.