Nabeschouwing Nantes - Lille (2-3) || Ligue 1 2018/2019

Zondag 31 maart 2019 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt Nantes het zondag 31 maart 2019 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Lille (2-3)

Het Ligue 1 duel tussen Nantes en Lille is onder leiding van scheidsrechter Willy Delajod geëindigd in een 2-3 overwinning voor Lille. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 54 minuten. V. Eysseric maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Nantes vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Nantes vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Coulibaly op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut wist LOSC Lille de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Rafael Leão.

N. Pépé zette LOSC Lille even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Willy Delajod toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk LOSC Lille dat in de 69e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Bamba de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 82 minuten was het V. Eysseric van Nantes de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 2-2 bleef.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Willy Delajod en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Lille.

LIVE Nantes - Lille 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor N. Pépé LOSC Lille
53' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Thiago Mendes LOSC Lille
54' Penalty Nantes Penalty V. Eysseric Nantes 1-0
56' Doelpunt Nantes Doelpunt K. Coulibaly met assist van Fábio Nantes 2-0
59' Wissel LOSC Lille Wissel Rafael Leão voor Luiz Araujo LOSC Lille
62' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt Rafael Leão met assist van A. Soumaoro LOSC Lille 2-1
68' Penalty LOSC Lille Penalty N. Pépé LOSC Lille 2-2
69' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt J. Bamba met assist van N. Pépé LOSC Lille 2-3
71' Gele kaart Nantes Gele kaart voor V. Eysseric Nantes
74' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Rafael Leão LOSC Lille
75' Gele kaart Nantes Gele kaart voor N. Pallois Nantes
79' Wissel Nantes Wissel S. Moutoussamy voor Lucas Evangelista Nantes
82' Penalty gemist Nantes Penalty gemist V. Eysseric Nantes
84' Wissel Nantes Wissel A. Limbombe voor V. Eysseric Nantes
85' Wissel LOSC Lille Wissel J. Ikoné voor L. Rémy LOSC Lille
87' Wissel Nantes Wissel Boschilia voor Fábio Nantes
90' Wissel LOSC Lille Wissel Thiago Maia voor N. Pépé LOSC Lille
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Lille
Opstellingen Nantes - Lille
De opstellingen van Nantes en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Lille zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Nantes - Lille

Nantes en Lille treffen elkaar in de 30e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nantes en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 22 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lille. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide teams is Lille favoriet. 9 keer wist de ploeg van Nantes te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Nantes. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nantes 1
Winst Lille 9
Gelijkspel 7
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nantes op een 15e positie staat, terwijl we Lille terugvinden op de 2e plaats.