Nabeschouwing Bordeaux - Olympique Lyon (1-2) || Ligue 1 2019/2020

Zaterdag 11 januari 2020 - 17:30 uur



In de Ligue 1 2019/2020 neemt Bordeaux het zaterdag 11 januari 2020 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Matmut-Atlantique in Bordeaux.

Via de Bordeaux - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bordeaux - Olympique Lyon (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Bordeaux en Olympique Lyon is geëindigd in een 1-2 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door J. Briand, waarmee Bordeaux met 1-0 de leiding nam. Olympique Lyonnais kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Cornet, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette M. Dembele zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Olympique Lyonnais de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Olympique Lyon dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Bordeaux - Olympique Lyon
Goals
1
2
Balbezit
39%
61%
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
4
15
Schoten op doel
2
6
Aanvallen
60
91
Gevaarlijke aanvallen
24
49
Passes
363
562
Overtredingen
12
12
Buitenspel
2
1
Corners
5
4
Wissels
3
3
LIVE Bordeaux - Olympique Lyon 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bordeaux - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
15' Doelpunt Bordeaux Doelpunt J. Briand Bordeaux 1-0
24' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Rafael Olympique Lyonnais
40' Wissel Bordeaux Wissel R. Oudin voor A. Tchouameni Bordeaux
47' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor B. Traore Olympique Lyonnais
50' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Cornet met assist van M. Dembele Olympique Lyonnais 1-1
53' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembele met assist van M. Cornet Olympique Lyonnais 1-2
54' Wissel Bordeaux Wissel S. Kalu voor Y. Sabaly Bordeaux
64' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Terrier voor B. Traore Olympique Lyonnais
70' Wissel Bordeaux Wissel U. Hwang voor N. De Preville Bordeaux
89' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor G. Poussin Bordeaux
90' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Denayer voor H. Aouar Olympique Lyonnais
90' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor A. Lopes Olympique Lyonnais
94' Wissel Olympique Lyonnais Wissel L. Tousart voor M. Caqueret Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting Bordeaux - Olympique Lyon
Opstellingen Bordeaux - Olympique Lyon
De opstellingen van Bordeaux en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bordeaux gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Paulo Manuel Carvalho de Sousa
Wissels Bordeaux
# Speler Pos.
16 Gaëtan Poussin K
14 Vukašin Jovanović V
17 Youssef Aït Bennasser M
28 Rémi Oudin M
10 Samuel Kalu Ojim A
9 Josh Maja A
18 Ui-jo Hwang A
Voorbeschouwing Bordeaux - Olympique Lyon

Bordeaux en Olympique Lyon treffen elkaar in de 20e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Bordeaux en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 31 augustus 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 10 keer wist de ploeg van Bordeaux te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Bordeaux. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Bordeaux 9
Winst Olympique Lyon 10
Gelijkspel 10
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bordeaux op een 13e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 12e plaats.

Tags
Bordeaux - Olympique Lyon Opstelling Bordeaux Opstelling Olympique Lyon Live Bordeaux - Olympique Lyon Live Bordeaux - Olympique Lyon kijken Bordeaux - Olympique Lyon kijken Live Bordeaux - Olympique Lyon stream Bordeaux - Olympique Lyon Fox Sports Nabeschouwing Bordeaux - Olympique Lyon Uitslag Bordeaux - Olympique Lyon Statistieken Bordeaux - Olympique Lyon Ligue 1 2019/2020 Bordeaux - Olympique Lyon wedden Bordeaux - Olympique Lyon gokken Bordeaux - Olympique Lyon Unibet