Nabeschouwing Dijon - Lille (1-0) || Ligue 1 2019/2020

Zondag 12 januari 2020 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2019/2020 neemt Dijon het zondag 12 januari 2020 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gaston-Gérard in Dijon.

Via de Dijon - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dijon - Lille (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Dijon en Lille is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Dijon. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor H. Mendyl in de 21e minuut, waardoor Dijon met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 47 minuten was het J. Tavares die Dijon op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen. In de 67e minuut kreeg B. Soumare van LOSC Lille voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en LOSC Lille de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Dijon uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Dijon - Lille 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dijon - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Rode kaart Dijon Rode kaart voor H. Mendyl Dijon
36' Wissel Dijon Wissel A. T. Ngouyamsa Nounchil voor S. Mavididi Dijon
38' Gele kaart Dijon Gele kaart voor M. Chouiar Dijon
41' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor B. Soumare LOSC Lille
47' Doelpunt Dijon Doelpunt J. Tavares met assist van M. Balde Dijon 1-0
49' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Xeka LOSC Lille
61' Wissel LOSC Lille Wissel L. Remy voor Xeka LOSC Lille
65' Wissel Dijon Wissel J. Cadiz voor M. Balde Dijon
67' Tweede gele kaart LOSC Lille Tweede gele kaart voor B. Soumare LOSC Lille
71' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor D. Bradaric LOSC Lille
72' Gele kaart Dijon Gele kaart voor A. T. Ngouyamsa Nounchil Dijon
79' Wissel LOSC Lille Wissel J. Bamba voor D. Bradaric LOSC Lille
84' Wissel LOSC Lille Wissel B. Andre voor J. Ikone LOSC Lille
89' Wissel Dijon Wissel J. Marie voor M. Chouiar Dijon
Video hoogtepunten en samenvatting Dijon - Lille
Opstellingen Dijon - Lille
De opstellingen van Dijon en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dijon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Lille zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Dijon - Lille

Dijon en Lille treffen elkaar in de 20e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Dijon en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 30 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lille. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Lille favoriet. 7 keer wist de ploeg van Dijon te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Dijon. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Dijon 1
Winst Lille 7
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dijon op een 17e positie staat, terwijl we Lille terugvinden op de 4e plaats.