Nabeschouwing Olympique Lyon - Nice (2-1) || Ligue 1

Zaterdag 23 november 2019 - 17:30 uur

In de Ligue 1 neemt Olympique Lyon het zaterdag 23 november 2019 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Groupama Stadium in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Nice (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Nice is onder leiding van scheidsrechter Amaury Delerue geëindigd in een 2-1 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door J. Reine-Adelaide, waarmee Olympique Lyonnais met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 28e minuut voor dat Olympique Lyonnais via M. Dembele op 2-0 kwam te staan. In de 34e minuut moest Olympique Lyonnais verder met een man minder nadat F. Marcal een rode kaart had gekregen.

In de 78e minuut was het Nice dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van K. Dolberg, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste. In de 86e minuut moest Nice verder met een man minder, nadat P. Burner een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Amaury Delerue, waardoor Olympique Lyon dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Olympique Lyon - Nice
Goals
2
1
Balbezit
33%
67%
Rode kaarten
1
1
Gele kaarten
2
4
Schoten totaal
9
16
Schoten op doel
4
6
Aanvallen
79
141
Gevaarlijke aanvallen
38
64
Passes
322
619
Overtredingen
13
13
Buitenspel
0
2
Corners
3
6
Wissels
4
3
LIVE Olympique Lyon - Nice 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
10' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt J. Reine-Adelaide Olympique Lyonnais 1-0
28' Penalty Olympique Lyonnais Penalty M. Dembele Olympique Lyonnais 2-0
33' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor J. Reine-Adelaide Olympique Lyonnais
34' Rode kaart Olympique Lyonnais Rode kaart voor F. Marcal Olympique Lyonnais
37' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Y. Kone voor J. Reine-Adelaide Olympique Lyonnais
46' Wissel Nice Wissel M. Sarr voor C. Herelle Nice
56' Gele kaart Nice Gele kaart voor Dante Nice
61' Wissel Nice Wissel M. Maolida voor I. Ganago Nice
65' Gele kaart Nice Gele kaart voor P. Burner Nice
71' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Cornet voor B. Traore Olympique Lyonnais
78' Doelpunt Nice Doelpunt K. Dolberg met assist van P. Burner Nice 2-1
79' Wissel Nice Wissel A. Lusamba voor H. Boudaoui Nice
79' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Rafael voor M. Terrier Olympique Lyonnais
86' Tweede gele kaart Nice Tweede gele kaart voor P. Burner Nice
94' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor T. Mendes Olympique Lyonnais
94' Gele kaart Nice Gele kaart voor A. Ounas Nice
Opstellingen Olympique Lyon - Nice
De opstellingen van Olympique Lyon en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nice zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Nice

Olympique Lyon en Nice treffen elkaar in de 14e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Amaury Delerue en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Olympique Lyon en Nice elkaar treffen in de Ligue 1.

Resultaat Aantal
Winst Olympique Lyon 0
Winst Nice 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 14e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 13e plaats.

Tags
Olympique Lyon - Nice Opstelling Olympique Lyon Opstelling Nice Live Olympique Lyon - Nice Live Olympique Lyon - Nice kijken Olympique Lyon - Nice kijken Live Olympique Lyon - Nice stream Olympique Lyon - Nice Fox Sports Nabeschouwing Olympique Lyon - Nice Uitslag Olympique Lyon - Nice Statistieken Olympique Lyon - Nice Ligue 1 2019/2020 Olympique Lyon - Nice wedden Olympique Lyon - Nice gokken Olympique Lyon - Nice Unibet