Nabeschouwing Nîmes - Olympique Lyon (2-5) || Ligue 1 2020/2021

Zondag 16 mei 2021 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2020/2021 neemt Nîmes het zondag 16 mei 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade des Costières in Nîmes.

Via de Nîmes - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nîmes - Olympique Lyon (2-5)

Het Ligue 1 duel tussen Nîmes en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Ruddy Buquet geëindigd in een 2-5 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Nîmes kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van M. Kone. Olympique Lyonnais kwam in de 8e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Paqueta, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 20e minuut zette M. Depay zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Olympique Lyonnais de leiding in de wedstrijd nam.

Na 24 minuten werd de voorsprong voor Olympique Lyonnais vergroot nadat L. Paqueta de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 55e minuut nadat H. Aouar namens Olympique Lyonnais de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 62e minuut was het M. Kone van Nîmes wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens Olympique Lyonnais mocht I. Slimani in de 87e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ruddy Buquet bij een 2-5 eindstand in het voordeel van Olympique Lyon.

LIVE Nîmes - Olympique Lyon 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nîmes - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Nîmes Doelpunt M. Kone Nîmes 1-0
8' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt L. Paqueta Olympique Lyonnais 1-1
20' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Depay met assist van L. Dubois Olympique Lyonnais 1-2
24' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt L. Paqueta Olympique Lyonnais 1-3
46' Wissel Nîmes Wissel S. Alakouch voor P. Burner Nîmes
55' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt H. Aouar met assist van L. Paqueta Olympique Lyonnais 1-4
62' Doelpunt Nîmes Doelpunt M. Kone met assist van L. Fomba Nîmes 2-4
64' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. R. Cherki voor H. Aouar Olympique Lyonnais
64' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. Mendes voor Bruno Olympique Lyonnais
75' Wissel Nîmes Wissel L. Deaux voor L. Fomba Nîmes
76' Wissel Nîmes Wissel N. Chadli voor N. Eliasson Nîmes
76' Wissel Olympique Lyonnais Wissel I. Slimani voor K. Ekambi Olympique Lyonnais
81' Wissel Nîmes Wissel M. Doucoure voor M. Kone Nîmes
86' Wissel Nîmes Wissel M. Ahlinvi voor Z. Ferhat Nîmes
87' Wissel Olympique Lyonnais Wissel S. Diomande voor L. Dubois Olympique Lyonnais
87' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt I. Slimani met assist van M. R. Cherki Olympique Lyonnais 2-5
Video hoogtepunten en samenvatting Nîmes - Olympique Lyon
Opstellingen Nîmes - Olympique Lyon
De opstellingen van Nîmes en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nîmes gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Nîmes - Olympique Lyon

Nîmes en Olympique Lyon treffen elkaar in de 37e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ruddy Buquet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nîmes en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 18 september 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 3 keer wist de ploeg van Nîmes te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Nîmes. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nîmes 0
Winst Olympique Lyon 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nîmes op een 19e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 4e plaats.