Nabeschouwing Lille - Lorient (3-1) || Ligue 1 2021/2022

Woensdag 19 januari 2022 - 19:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Lille het woensdag 19 januari 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve d'Ascq.

Via de Lille - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - Lorient (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Lille en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Florent Batta geëindigd in een 3-1 overwinning voor Lille. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door I. Lihadji, waarmee LOSC Lille met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van M. Jenz zorgde ervoor dat LOSC Lille op 2-0 kwam te staan in de 19e minuut. In de 31e minuut volgde een derde treffer van LOSC Lille, waarmee R. Mandava zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 91 minuten deed S. Soumano iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Lorient werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Lorient echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Lille.

LIVE Lille - Lorient 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt I. Lihadji LOSC Lille 1-0
19' Eigen doelpunt LOSC Lille Eigen doelpunt M. Jenz LOSC Lille 2-0
31' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt R. Mandava met assist van R. Sanches LOSC Lille 3-0
63' Wissel Lorient Wissel Igor Silva voor B. Mouazan Lorient
64' Wissel Lorient Wissel Q. Boisgard voor E. Le Fee Lorient
68' Wissel LOSC Lille Wissel T. Weah voor I. Lihadji LOSC Lille
68' Wissel LOSC Lille Wissel Xeka voor R. Sanches LOSC Lille
74' Wissel Lorient Wissel F. Lemoine voor T. Monconduit Lorient
74' Wissel Lorient Wissel S. Soumano voor T. Moffi Lorient
76' Wissel LOSC Lille Wissel C. Niasse voor A. Onana LOSC Lille
76' Wissel LOSC Lille Wissel G. Gudmundsson voor J. Bamba LOSC Lille
82' Wissel LOSC Lille Wissel A. Gomes voor B. Yilmaz LOSC Lille
86' Wissel Lorient Wissel R. Bourles voor A. Lauriente Lorient
91' Doelpunt Lorient Doelpunt S. Soumano Lorient 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Lille - Lorient
Opstellingen Lille - Lorient
De opstellingen van Lille en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Lorient zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Christophe Pélissier
Voorbeschouwing Lille - Lorient

Lille en Lorient treffen elkaar in de 20e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florent Batta en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lille en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 10 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lorient. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Lille favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lille 11
Winst Lorient 7
Gelijkspel 6
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lille op een 10e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 18e plaats.