Nabeschouwing Lorient - Nice (1-0) || Ligue 1 2021/2022

Woensdag 22 september 2021 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Lorient het woensdag 22 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Yves Allainmat - Le Moustoir in Lorient.

Via de Lorient - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lorient - Nice (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Lorient en Nice is onder leiding van scheidsrechter Romain Lissorgue geëindigd in een 1-0 overwinning voor Lorient. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door T. Monconduit, waarmee Lorient met 1-0 de leiding nam. Nice kreeg via A. Gouiri in de 55e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Romain Lissorgue de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 69e minuut kreeg M. Jenz van Lorient voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Lorient de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Lorient.

LIVE Lorient - Nice 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lorient - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Nice Gele kaart voor J. Kluivert Nice
23' Doelpunt Lorient Doelpunt T. Monconduit met assist van E. Le Fee Lorient 1-0
24' Wissel Nice Wissel C. Stengs voor J. Kluivert Nice
46' Wissel Nice Wissel E. Guessand voor H. Boudaoui Nice
55' Penalty gemist Nice Penalty gemist A. Gouiri Nice
60' Gele kaart Nice Gele kaart voor P. Rosario Nice
62' Gele kaart Lorient Gele kaart voor M. Jenz Lorient
64' Wissel Nice Wissel F. Daniliuc voor J. Todibo Nice
64' Wissel Lorient Wissel A. Lauriente voor A. Grbic Lorient
69' Tweede gele kaart Lorient Tweede gele kaart voor M. Jenz Lorient
77' Wissel Lorient Wissel S. Diarra voor E. Le Fee Lorient
78' Gele kaart Nice Gele kaart voor A. Delort Nice
79' Gele kaart Nice Gele kaart voor Y. Atal Nice
81' Wissel Nice Wissel J. Lotomba voor Y. Atal Nice
82' Wissel Nice Wissel M. Schneiderlin voor K. Thuram Nice
88' Wissel Lorient Wissel Igor Silva voor T. Moffi Lorient
Video hoogtepunten en samenvatting Lorient - Nice
Opstellingen Lorient - Nice
De opstellingen van Lorient en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lorient gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Nice zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Christophe Pélissier
Coach Christophe Galtier
Voorbeschouwing Lorient - Nice

Lorient en Nice treffen elkaar in de 7e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Romain Lissorgue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lorient en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 14 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Nice favoriet. 11 keer wist de ploeg van Lorient te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Lorient. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lorient 5
Winst Nice 11
Gelijkspel 8
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lorient op een 8e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 5e plaats.