In de Ligue 1 neemt Metz het zondag 8 augustus 2021 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Lille (3-3)

In de Ligue 1 heeft de wedstrijd tussen Metz en Lille geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door S. Botman, waarmee Lille met 0-1 de leiding nam. Metz kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Centonze, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 41e minuut zette M. Udol zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Metz de leiding in de wedstrijd nam.

Na 52 minuten werd de voorsprong voor Metz vergroot nadat F. Centonze de 3-1 wist te scoren. In de 56e minuut werd K. Kouyate van Metz met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Metz met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Lille verkleinde in de 81e minuut de achterstand doordat J. Ikone de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de stand tussen beide ploegen toch weer gelijk getrokken, nadat B. Yilmaz Lille weer op 3-3 zette in de 96e minuut.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Eric Wattellier bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

Wedstrijdstatistieken Metz - Lille
Goals
3
3
Balbezit
38%
62%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
11
18
Schoten op doel
5
8
Aanvallen
101
123
Gevaarlijke aanvallen
34
44
Passes
334
539
Overtredingen
10
10
Buitenspel
0
2
Corners
4
5
Wissels
3
3
LIVE Metz - Lille 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
23' Doelpunt Lille Doelpunt S. Botman met assist van Y. Yazici Lille 0-1
31' Doelpunt Metz Doelpunt F. Centonze met assist van T. Delaine Metz 1-1
41' Doelpunt Metz Doelpunt M. Udol met assist van I. Niane Metz 2-1
52' Doelpunt Metz Doelpunt F. Centonze Metz 3-1
56' Gele kaart Metz Gele kaart voor D. Bronn Metz
56' Rode kaart Metz Rode kaart voor K. Kouyate Metz
58' Wissel Metz Wissel M. Fofana voor C. Sabaly Metz
59' VAR: Afgekeurd doelpunt B. André Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel B. André Lille
60' Wissel Lille Wissel J. Ikone voor Y. Yazici Lille
60' Wissel Lille Wissel T. Weah voor J. David Lille
71' Wissel Metz Wissel L. Joseph voor I. Niane Metz
77' Wissel Lille Wissel I. Lihadji voor R. Mandava Lille
79' Gele kaart Lille Gele kaart voor J. Ikone Lille
81' Doelpunt Lille Doelpunt J. Ikone met assist van I. Lihadji Lille 3-2
83' Gele kaart Lille Gele kaart voor B. Yilmaz Lille
92' Wissel Metz Wissel G. Mikautadze voor L. Joseph Metz
96' Doelpunt Lille Doelpunt B. Yilmaz met assist van I. Lihadji Lille 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Lille
Opstellingen Metz - Lille
De opstellingen van Metz en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Lille zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Metz - Lille

Metz en Lille treffen elkaar in de 1e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Wattellier en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Ligue 1 seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 9 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lille. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Lille favoriet. 8 keer wist de ploeg van Metz te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Metz. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Metz 2
Winst Lille 8
Gelijkspel 4
Totaal 14
Tags
Metz - Lille Opstelling Metz Opstelling Lille Live Metz - Lille Live Metz - Lille kijken Metz - Lille kijken Live Metz - Lille stream Metz - Lille Fox Sports Nabeschouwing Metz - Lille Uitslag Metz - Lille Statistieken Metz - Lille Ligue 1 2021/2022 Metz - Lille wedden Metz - Lille gokken Metz - Lille Unibet