Nabeschouwing Metz - Strasbourg (0-2) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 9 januari 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Metz het zondag 9 januari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Strasbourg. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Strasbourg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Strasbourg (0-2)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Strasbourg is onder leiding van scheidsrechter Antony Gautier geëindigd in een 0-2 overwinning voor Strasbourg. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door L. Ajorque, waarmee Strasbourg met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Strasbourg opnieuw te scoren. In de 91e minuut was het J. Aholou die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Strasbourg.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Strasbourg.

LIVE Metz - Strasbourg 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Strasbourg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Wissel Metz Wissel S. Niakate voor Jemerson Metz
50' Doelpunt Strasbourg Doelpunt L. Ajorque met assist van J. Bellegarde Strasbourg 0-1
61' Wissel Metz Wissel O. Nguette voor I. Niane Metz
61' Wissel Metz Wissel P. N. Yade voor W. Mikelbrencis Metz
68' Wissel Metz Wissel A. Bassi voor W. Tchimbembe Metz
68' Wissel Metz Wissel L. Gueye voor N. De Preville Metz
75' Wissel Strasbourg Wissel J. Aholou voor J. Bellegarde Strasbourg
77' Wissel Strasbourg Wissel M. S. Dion voor K. Gameiro Strasbourg
80' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor D. Lienard Strasbourg
90' Gele kaart Metz Gele kaart voor A. S. Mbengue Metz
91' Doelpunt Strasbourg Doelpunt J. Aholou met assist van L. Ajorque Strasbourg 0-2
91' Wissel Strasbourg Wissel A. Caci voor D. Lienard Strasbourg
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Strasbourg
Opstellingen Metz - Strasbourg
De opstellingen van Metz en Strasbourg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Strasbourg zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Metz - Strasbourg

Metz en Strasbourg treffen elkaar in de 20e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antony Gautier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Strasbourg in de Ligue 1 vond plaats op 17 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Strasbourg. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Strasbourg favoriet. 4 keer wist de ploeg van Metz te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Metz. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Metz 3
Winst Strasbourg 4
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 18e positie staat, terwijl we Strasbourg terugvinden op de 10e plaats.