Nabeschouwing Monaco - Brest (4-2) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 14 mei 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Monaco het zaterdag 14 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Louis II. in Monaco.

Via de Monaco - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Monaco - Brest (4-2)

Het Ligue 1 duel tussen Monaco en Brest is onder leiding van scheidsrechter Jérôme Brisard geëindigd in een 4-2 overwinning voor Monaco. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door J. Duverne, waarmee Brest met 0-1 de leiding nam. Brest vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. Belaili op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Monaco vervolgens op 1-2. Het was W. Ben Yedder die vanaf 11 meter wist te scoren in de 44e minuut.

Na 51 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat W. Ben Yedder de 2-2 maakte voor Monaco. Monaco leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 54 minuten op voorsprong na een goal van W. Ben Yedder: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 70e minuut en kwam op naam te staan van Monaco speler K. Volland, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jérôme Brisard en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Monaco.

LIVE Monaco - Brest 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Monaco - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Brest Doelpunt J. Duverne met assist van H. Magnetti Brest 0-1
23' Doelpunt Brest Doelpunt Y. Belaili met assist van J. Duverne Brest 0-2
44' Penalty Monaco Penalty W. Ben Yedder Monaco 1-2
48' Gele kaart Monaco Gele kaart voor A. Golovin Monaco
48' Gele kaart Brest Gele kaart voor C. Herelle Brest
51' Doelpunt Monaco Doelpunt W. Ben Yedder met assist van K. Volland Monaco 2-2
54' Wissel Monaco Wissel I. Jakobs voor Vanderson Monaco
54' Doelpunt Monaco Doelpunt W. Ben Yedder met assist van A. Tchouameni Monaco 3-2
55' Wissel Brest Wissel J. Le Douaron voor I. Cardona Brest
62' Gele kaart Monaco Gele kaart voor K. Volland Monaco
64' Wissel Brest Wissel H. Belkebla voor H. Magnetti Brest
64' Wissel Brest Wissel S. Mounie voor M. Satriano Brest
66' Gele kaart Brest Gele kaart voor M. Der Zakarian Brest
70' Doelpunt Monaco Doelpunt K. Volland Monaco 4-2
77' Wissel Brest Wissel R. Said voor Y. Belaili Brest
78' Wissel Brest Wissel B. Chardonnet voor C. Herelle Brest
79' Wissel Monaco Wissel G. Martins voor A. Golovin Monaco
89' Wissel Monaco Wissel Jean Lucas voor K. Volland Monaco
90' Wissel Monaco Wissel M. Boadu voor W. Ben Yedder Monaco
Video hoogtepunten en samenvatting Monaco - Brest
Opstellingen Monaco - Brest
De opstellingen van Monaco en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Monaco gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Brest zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Michel Der Zakarian
Voorbeschouwing Monaco - Brest

Monaco en Brest treffen elkaar in de 37e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérôme Brisard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Monaco en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Brest. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Brest favoriet. 4 keer wist de ploeg van Monaco te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Monaco. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Monaco 2
Winst Brest 4
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Monaco op een 3e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 11e plaats.