Nabeschouwing Montpellier - Olympique Marseille (2-3) || Ligue 1

Zondag 8 augustus 2021 - 20:45 uur

In de Ligue 1 neemt Montpellier het zondag 8 augustus 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Olympique Marseille. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Mosson in Montpellier.

Via de Montpellier - Olympique Marseille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Montpellier - Olympique Marseille (2-3)

Het Ligue 1 duel tussen Montpellier en Olympique Marseille is onder leiding van scheidsrechter Jérémie Pignard geëindigd in een 2-3 overwinning voor Olympique Marseille. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van L. Peres zette Montpellier op een 1-0 voorsprong in de 30e minuut van de wedstrijd. Montpellier vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Laborde op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 68e minuut wist Olympique Marseille de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via C. Under.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Payet de 2-2 maakte voor Olympique Marseille. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Olympique Marseille dat in de 80e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Payet de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jérémie Pignard en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Olympique Marseille.

Wedstrijdstatistieken Montpellier - Olympique Marseille
Goals
2
3
Balbezit
40%
60%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
9
22
Schoten op doel
2
8
Aanvallen
72
133
Gevaarlijke aanvallen
36
69
Passes
347
534
Overtredingen
10
6
Buitenspel
1
1
Corners
6
11
Wissels
5
3
LIVE Montpellier - Olympique Marseille 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Montpellier - Olympique Marseille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
3' VAR: Afgekeurd doelpunt D. Payet Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel D. Payet Olympique Marseille
30' Eigen doelpunt Montpellier Eigen doelpunt L. Peres Montpellier 1-0
34' Doelpunt Montpellier Doelpunt G. Laborde met assist van N. Cozza Montpellier 2-0
44' Gele kaart Olympique Marseille Gele kaart voor L. Peres Olympique Marseille
63' Wissel Olympique Marseille Wissel D. Benedetto voor Gerson Olympique Marseille
63' Wissel Montpellier Wissel S. Mavididi voor E. Wahi Montpellier
68' Doelpunt Olympique Marseille Doelpunt C. Under met assist van K. de La Fuente Olympique Marseille 2-1
75' Doelpunt Olympique Marseille Doelpunt D. Payet Olympique Marseille 2-2
80' Doelpunt Olympique Marseille Doelpunt D. Payet met assist van P. Gueye Olympique Marseille 2-3
84' Wissel Montpellier Wissel B. Makouana voor G. Laborde Montpellier
84' Wissel Montpellier Wissel L. Leroy voor J. Chotard Montpellier
86' Wissel Olympique Marseille Wissel Luis Henrique voor C. Under Olympique Marseille
88' Wissel Montpellier Wissel A. Souquet voor J. Sambia Montpellier
88' Wissel Montpellier Wissel M. Ristic voor N. Cozza Montpellier
89' Wissel Olympique Marseille Wissel A. Dieng voor K. de La Fuente Olympique Marseille
Video hoogtepunten en samenvatting Montpellier - Olympique Marseille
Opstellingen Montpellier - Olympique Marseille
De opstellingen van Montpellier en Olympique Marseille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Montpellier gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympique Marseille zal beginnen in een 3-2-4-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Olivier Dall’Oglio
Formatie 3-2-4-1
Coach Jorge Luis Sampaoli Moya
Voorbeschouwing Montpellier - Olympique Marseille

Montpellier en Olympique Marseille treffen elkaar in de 1e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérémie Pignard en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Ligue 1 seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Montpellier en Olympique Marseille in de Ligue 1 vond plaats op 10 april 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Olympique Marseille favoriet. 11 keer wist de ploeg van Montpellier te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Montpellier. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Montpellier 7
Winst Olympique Marseille 11
Gelijkspel 6
Totaal 24

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Montpellier - Olympique Marseille Opstelling Montpellier Opstelling Olympique Marseille Live Montpellier - Olympique Marseille Live Montpellier - Olympique Marseille kijken Montpellier - Olympique Marseille kijken Live Montpellier - Olympique Marseille stream Montpellier - Olympique Marseille Fox Sports Nabeschouwing Montpellier - Olympique Marseille Uitslag Montpellier - Olympique Marseille Statistieken Montpellier - Olympique Marseille Ligue 1 2021/2022 Montpellier - Olympique Marseille wedden Montpellier - Olympique Marseille gokken Montpellier - Olympique Marseille Unibet