Nabeschouwing Nantes - Lorient (4-2) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 23 januari 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nantes het zondag 23 januari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Lorient (4-2)

Het Ligue 1 duel tussen Nantes en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Pierre Gaillouste geëindigd in een 4-2 overwinning voor Nantes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door A. Girotto, waarmee Nantes met 1-0 de leiding nam. Nantes vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Kolo Muani op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 56e minuut wist Lorient de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. Moffi.

Na 69 minuten werd de voorsprong voor Nantes vergroot nadat O. Bukari de 3-1 wist te scoren. In de 85e minuut kwam Lorient weer dichterbij, nadat S. Soumano de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 86e minuut en kwam op naam te staan van Nantes speler W. Geubbels, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pierre Gaillouste bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Nantes.

LIVE Nantes - Lorient 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Doelpunt Nantes Doelpunt A. Girotto Nantes 1-0
46' Gele kaart Nantes Gele kaart voor S. Moutoussamy Nantes
53' Doelpunt Nantes Doelpunt R. Kolo Muani met assist van Fabio Nantes 2-0
56' Doelpunt Lorient Doelpunt T. Moffi Lorient 2-1
60' Wissel Lorient Wissel F. Lemoine voor L. Abergel Lorient
68' Wissel Lorient Wissel S. Diarra voor E. Le Fee Lorient
69' Doelpunt Nantes Doelpunt O. Bukari met assist van S. Moutoussamy Nantes 3-1
70' Wissel Nantes Wissel W. Geubbels voor O. Bukari Nantes
70' Wissel Nantes Wissel R. Perreira de Sa voor S. Moutoussamy Nantes
77' Gele kaart Nantes Gele kaart voor Fabio Nantes
83' Gele kaart Nantes Gele kaart voor D. Appiah Nantes
84' Wissel Lorient Wissel Igor Silva voor J. Hergault Lorient
84' Wissel Lorient Wissel S. Soumano voor T. Moffi Lorient
85' Doelpunt Lorient Doelpunt S. Soumano met assist van T. Monconduit Lorient 3-2
85' Wissel Nantes Wissel S. Corchia voor Fabio Nantes
86' Wissel Nantes Wissel J. Augustin voor L. Blas Nantes
86' Doelpunt Nantes Doelpunt W. Geubbels Nantes 4-2
90' Wissel Nantes Wissel Y. MBemba voor R. Kolo Muani Nantes
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Lorient
Opstellingen Nantes - Lorient
De opstellingen van Nantes en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Lorient zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Antoine Kombouare
Formatie 4-1-4-1
Coach Christophe Pélissier
Voorbeschouwing Nantes - Lorient

Nantes en Lorient treffen elkaar in de 22e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pierre Gaillouste en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nantes en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 5 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nantes. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Nantes favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nantes 7
Winst Lorient 4
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nantes op een 11e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 18e plaats.