Nabeschouwing Nice - Brest (2-1) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 2 oktober 2021 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nice het zaterdag 2 oktober 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Riviera in Nice.

Via de Nice - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nice - Brest (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Nice en Brest is onder leiding van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre geëindigd in een 2-1 overwinning voor Nice. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door J. Todibo, waarmee Nice met 1-0 de leiding nam. Nice vergrootte in de 61e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Bard op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 91e minuut wist Brest de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via F. Honorat. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Brest kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre, waardoor Nice dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Nice - Brest 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nice - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Doelpunt Nice Doelpunt J. Todibo Nice 1-0
46' Wissel Brest Wissel J. Le Douaron voor I. Cardona Brest
61' Doelpunt Nice Doelpunt M. Bard met assist van A. Gouiri Nice 2-0
72' Wissel Brest Wissel H. Mbock voor L. Agoume Brest
72' Wissel Brest Wissel J. Faussurier voor R. Pierre-Gabriel Brest
72' Gele kaart Nice Gele kaart voor P. Rosario Nice
76' Wissel Brest Wissel Y. Badji voor S. Mounie Brest
76' Wissel Brest Wissel H. Magnetti voor H. Belkebla Brest
78' Wissel Nice Wissel K. Dolberg voor A. Gouiri Nice
79' Wissel Nice Wissel K. Thuram voor P. Rosario Nice
87' Wissel Nice Wissel L. Da Cunha voor M. Bard Nice
91' Doelpunt Brest Doelpunt F. Honorat met assist van R. Faivre Brest 2-1
94' Gele kaart Brest Gele kaart voor H. Mbock Brest
95' Wissel Nice Wissel F. Daniliuc voor J. Lotomba Nice
Video hoogtepunten en samenvatting Nice - Brest
Opstellingen Nice - Brest
De opstellingen van Nice en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nice gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Brest zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Michel Der Zakarian
Voorbeschouwing Nice - Brest

Nice en Brest treffen elkaar in de 9e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nice en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 9 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nice. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Nice favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Brest slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nice 3
Winst Brest 2
Gelijkspel 5
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nice op een 4e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 19e plaats.