Nabeschouwing Olympique Lyon - Monaco (2-0) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 16 oktober 2021 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Olympique Lyon het zaterdag 16 oktober 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Monaco. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Monaco live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Monaco (2-0)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Monaco is onder leiding van scheidsrechter Amaury Delerue geëindigd in een 2-0 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 75 minuten. K. Ekambi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Olympique Lyonnais vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Laat in de wedstrijd wist Olympique Lyonnais opnieuw te scoren. In de 90e minuut was het J. Denayer die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Olympique Lyonnais.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon.

LIVE Olympique Lyon - Monaco 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Monaco teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

67' Wissel Olympique Lyonnais Wissel L. Paqueta voor R. Cherki Olympique Lyonnais
67' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. Kadewere voor X. Shaqiri Olympique Lyonnais
71' Wissel Monaco Wissel M. Boadu voor K. Volland Monaco
73' Gele kaart Monaco Gele kaart voor A. Disasi Monaco
75' Penalty Olympique Lyonnais Penalty K. Ekambi Olympique Lyonnais 1-0
76' Gele kaart Monaco Gele kaart voor Jean Lucas Monaco
77' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor M. Caqueret Olympique Lyonnais
82' Wissel Monaco Wissel I. Jakobs voor Jean Lucas Monaco
82' Wissel Monaco Wissel F. Lemarechal voor E. Matazo Monaco
90' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt J. Denayer met assist van Emerson Olympique Lyonnais 2-0
91' Wissel Monaco Wissel M. Akliouche voor G. Martins Monaco
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Monaco
Opstellingen Olympique Lyon - Monaco
De opstellingen van Olympique Lyon en Monaco zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Monaco zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Monaco

Olympique Lyon en Monaco treffen elkaar in de 10e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Amaury Delerue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Monaco in de Ligue 1 vond plaats op 2 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Monaco slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 14
Winst Monaco 7
Gelijkspel 7
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 10e positie staat, terwijl we Monaco terugvinden op de 6e plaats.