In de Ligue 1 neemt Olympique Lyon het zondag 12 september 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Strasbourg. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Strasbourg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Strasbourg (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Strasbourg is onder leiding van scheidsrechter Ruddy Buquet geëindigd in een 3-1 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door M. Dembele, waarmee Olympique Lyonnais met 1-0 de leiding nam. Olympique Lyonnais vergrootte in de 64e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Denayer op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Richting het einde van de wedstrijd volgde een derde goal, nadat L. Paqueta namens Olympique Lyonnais het doel wist te vinden in de 87e minuut. Het bleek echter nog niet het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

H. Diallo zette Strasbourg even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Ruddy Buquet toegekende penalty wist te benutten.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Olympique Lyon.

Wedstrijdstatistieken Olympique Lyon - Strasbourg
Goals
3
1
Balbezit
59%
41%
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
14
13
Schoten op doel
7
5
Aanvallen
110
96
Gevaarlijke aanvallen
51
52
Passes
568
373
Overtredingen
8
11
Buitenspel
0
3
Corners
4
6
Wissels
5
5
LIVE Olympique Lyon - Strasbourg 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Strasbourg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembele met assist van B. Guimaraes Olympique Lyonnais 1-0
29' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor S. Diomande Olympique Lyonnais
46' Wissel Strasbourg Wissel D. Lienard voor A. Caci Strasbourg
47' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor A. Djiku Strasbourg
61' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Boateng voor S. Diomande Olympique Lyonnais
61' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Caqueret voor T. Mendes Olympique Lyonnais
64' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt J. Denayer met assist van X. Shaqiri Olympique Lyonnais 2-0
65' Wissel Strasbourg Wissel H. Diallo voor F. Guilbert Strasbourg
65' Wissel Strasbourg Wissel J. Aholou voor S. Prcic Strasbourg
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel L. Paqueta voor X. Shaqiri Olympique Lyonnais
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor K. Ekambi Olympique Lyonnais
77' Wissel Strasbourg Wissel G. Nyamsi voor L. Perrin Strasbourg
77' Wissel Strasbourg Wissel W. Majeed voor K. Gameiro Strasbourg
84' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor J. Boateng Olympique Lyonnais
87' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt L. Paqueta met assist van H. Aouar Olympique Lyonnais 3-0
90' Wissel Olympique Lyonnais Wissel H. Keita voor B. Guimaraes Olympique Lyonnais
96' Penalty Strasbourg Penalty H. Diallo Strasbourg 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Strasbourg
Opstellingen Olympique Lyon - Strasbourg
De opstellingen van Olympique Lyon en Strasbourg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Strasbourg zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Strasbourg

Olympique Lyon en Strasbourg treffen elkaar in de 5e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ruddy Buquet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Strasbourg in de Ligue 1 vond plaats op 6 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Strasbourg slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Olympique Lyon 9
Winst Strasbourg 1
Gelijkspel 2
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 10e positie staat, terwijl we Strasbourg terugvinden op de 13e plaats.

Tags
Olympique Lyon - Strasbourg Opstelling Olympique Lyon Opstelling Strasbourg Live Olympique Lyon - Strasbourg Live Olympique Lyon - Strasbourg kijken Olympique Lyon - Strasbourg kijken Live Olympique Lyon - Strasbourg stream Olympique Lyon - Strasbourg Fox Sports Nabeschouwing Olympique Lyon - Strasbourg Uitslag Olympique Lyon - Strasbourg Statistieken Olympique Lyon - Strasbourg Ligue 1 2021/2022 Olympique Lyon - Strasbourg wedden Olympique Lyon - Strasbourg gokken Olympique Lyon - Strasbourg Unibet