Nabeschouwing PSG - Lorient (5-1) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 3 april 2022 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt PSG het zondag 3 april 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Lorient (5-1)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Hakim Ben El Hadj geëindigd in een 5-1 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Neymar, waarmee Paris Saint Germain met 1-0 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Mbappe op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 56e minuut wist Lorient de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. Moffi.

Na 67 minuten werd de voorsprong voor Paris Saint Germain vergroot nadat K. Mbappe de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 73e minuut nadat L. Messi namens Paris Saint Germain de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 90e minuut en kwam op naam te staan van Paris Saint Germain speler Neymar, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Hakim Ben El Hadj bij een 5-1 eindstand in het voordeel van PSG.

LIVE PSG - Lorient 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar met assist van K. Mbappe Paris Saint Germain 1-0
28' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van I. Gueye Paris Saint Germain 2-0
38' Gele kaart Lorient Gele kaart voor I. Kone Lorient
43' Wissel Paris Saint Germain Wissel G. Wijnaldum voor L. Paredes Paris Saint Germain
53' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor I. Gueye Paris Saint Germain
56' Doelpunt Lorient Doelpunt T. Moffi Lorient 2-1
57' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor P. Kimpembe Paris Saint Germain
67' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van A. Hakimi Paris Saint Germain 3-1
68' Wissel Lorient Wissel S. Soumano voor I. Kone Lorient
72' Wissel Paris Saint Germain Wissel S. Ramos voor Marquinhos Paris Saint Germain
73' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt L. Messi met assist van K. Mbappe Paris Saint Germain 4-1
77' Wissel Lorient Wissel Q. Boisgard voor T. Moffi Lorient
77' Wissel Lorient Wissel A. Lauriente voor D. Ouattara Lorient
80' Wissel Paris Saint Germain Wissel T. Kehrer voor Danilo Paris Saint Germain
89' Wissel Lorient Wissel Igor Silva voor T. Monconduit Lorient
89' Wissel Lorient Wissel F. Lemoine voor E. Le Fee Lorient
90' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar met assist van K. Mbappe Paris Saint Germain 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Lorient
Opstellingen PSG - Lorient
De opstellingen van PSG en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Lorient zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Christophe Pélissier
Voorbeschouwing PSG - Lorient

PSG en Lorient treffen elkaar in de 30e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hakim Ben El Hadj en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 22 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 14
Winst Lorient 6
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 16e plaats.