Nabeschouwing Reims - Nantes (3-1) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 26 september 2021 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Reims het zondag 26 september 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Nantes. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Auguste-Delaune II in Reims.

Via de Reims - Nantes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reims - Nantes (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Reims en Nantes is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 3-1 overwinning voor Reims. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door T. Foket, waarmee Reims met 1-0 de leiding nam. Nantes kwam in de 62e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Simon, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette H. Ekitike zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Reims de leiding in de wedstrijd nam.

Na 78 minuten werd de voorsprong voor Reims vergroot nadat H. Ekitike de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Reims.

LIVE Reims - Nantes 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reims - Nantes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Reims Gele kaart voor T. Foket Reims
25' Gele kaart Nantes Gele kaart voor M. Simon Nantes
46' Wissel Reims Wissel A. Flips voor M. van Bergen Reims
51' Doelpunt Reims Doelpunt T. Foket met assist van A. Flips Reims 1-0
62' Doelpunt Nantes Doelpunt M. Simon met assist van P. Chirivella Nantes 1-1
63' Wissel Nantes Wissel W. Geubbels voor W. Cyprien Nantes
70' Wissel Reims Wissel H. Ekitike voor N. Koffi Reims
70' Wissel Reims Wissel M. Cassama voor T. Foket Reims
70' Wissel Reims Wissel N. Mbuku voor A. Matusiwa Reims
72' Doelpunt Reims Doelpunt H. Ekitike met assist van A. Flips Reims 2-1
78' Doelpunt Reims Doelpunt H. Ekitike met assist van I. Kebbal Reims 3-1
79' Wissel Nantes Wissel O. Bukari voor R. Kolo Muani Nantes
80' Wissel Nantes Wissel K. Coulibaly voor N. Pallois Nantes
83' Wissel Reims Wissel D. Lopy voor I. Kebbal Reims
88' Wissel Nantes Wissel S. Moutoussamy voor P. Chirivella Nantes
Video hoogtepunten en samenvatting Reims - Nantes
Opstellingen Reims - Nantes
De opstellingen van Reims en Nantes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reims gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Nantes zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Óscar García Junyent
Coach Antoine Kombouare
Voorbeschouwing Reims - Nantes

Reims en Nantes treffen elkaar in de 8e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Wattellier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Reims en Nantes in de Ligue 1 vond plaats op 3 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Reims. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Reims favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Nantes slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Reims 5
Winst Nantes 2
Gelijkspel 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Reims op een 15e positie staat, terwijl we Nantes terugvinden op de 9e plaats.