Nabeschouwing Rennes - Bordeaux (6-0) || Ligue 1

Zondag 16 januari 2022 - 13:00 uur

In de Ligue 1 neemt Rennes het zondag 16 januari 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Bordeaux. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Bordeaux live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Bordeaux (6-0)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Bordeaux is onder leiding van scheidsrechter Bastien Dechepy geëindigd in een 6-0 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door M. Terrier, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Rennes vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van B. Bourigeaud op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 50e minuut kreeg I. Sissokho van Bordeaux voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Bordeaux de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 61e minuut volgde een derde treffer van Rennes, waarmee G. Laborde zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Rennes geen gas terug, waardoor in de 69e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van A. Truffert. De vijfde treffer van Rennes viel in de 89e minuut en kwam op naam te staan van S. Guirassy. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 91e minuut was het Rennes dat via S. Guirassy de stand op 6-0 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bastien Dechepy bij een 6-0 eindstand in het voordeel van Rennes, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

Wedstrijdstatistieken Rennes - Bordeaux
Goals
6
0
Balbezit
58%
42%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
5
Schoten totaal
21
5
Schoten op doel
9
1
Aanvallen
129
57
Gevaarlijke aanvallen
72
32
Passes
506
364
Overtredingen
9
9
Buitenspel
3
1
Corners
9
2
Wissels
5
5
LIVE Rennes - Bordeaux 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Bordeaux teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
32' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier met assist van J. Martin Rennes 1-0
38' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor I. Sissokho Bordeaux
41' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor T. Lacoux Bordeaux
43' Doelpunt Rennes Doelpunt B. Bourigeaud Rennes 2-0
50' Tweede gele kaart Bordeaux Tweede gele kaart voor I. Sissokho Bordeaux
51' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor Y. Adli Bordeaux
58' Wissel Bordeaux Wissel Fransergio voor T. Lacoux Bordeaux
58' Wissel Bordeaux Wissel A. Elis voor M. Niang Bordeaux
59' Gele kaart Rennes Gele kaart voor B. Meling Rennes
61' Doelpunt Rennes Doelpunt G. Laborde met assist van J. Doku Rennes 3-0
68' Wissel Rennes Wissel L. Majer voor M. Terrier Rennes
68' Wissel Rennes Wissel A. Truffert voor B. Meling Rennes
69' Doelpunt Rennes Doelpunt A. Truffert met assist van L. Majer Rennes 4-0
70' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor R. Oudin Bordeaux
72' Wissel Bordeaux Wissel E. Kwateng voor T. Pembele Bordeaux
72' Wissel Bordeaux Wissel J. Dilrosun voor R. Oudin Bordeaux
75' Wissel Rennes Wissel S. Guirassy voor J. Martin Rennes
83' Wissel Bordeaux Wissel J. Maja voor Hwang Ui-Jo Bordeaux
86' Wissel Rennes Wissel M. Tel voor J. Doku Rennes
87' Wissel Rennes Wissel A. Diouf voor B. Bourigeaud Rennes
89' Doelpunt Rennes Doelpunt S. Guirassy met assist van G. Laborde Rennes 5-0
91' Doelpunt Rennes Doelpunt S. Guirassy Rennes 6-0
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Bordeaux
Opstellingen Rennes - Bordeaux
De opstellingen van Rennes en Bordeaux zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Bordeaux zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Bruno Génésio
Wissels Rennes
# Speler Pos.
30 Pépé Bonet Kapambu K
3 Adrien Truffert V
33 V
19 Andy Diouf M
21 Lovro Majer M
17 Loum Tchaouna A
9 Serhou Guirassy A
18 Matthis Abline A
39 Mathys Tel A
Voorbeschouwing Rennes - Bordeaux

Rennes en Bordeaux treffen elkaar in de 21e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bastien Dechepy en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Bordeaux in de Ligue 1 vond plaats op 26 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Bordeaux favoriet. 12 keer wist de ploeg van Rennes te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Rennes. 14 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Rennes 7
Winst Bordeaux 12
Gelijkspel 14
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 5e positie staat, terwijl we Bordeaux terugvinden op de 17e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Rennes - Bordeaux Opstelling Rennes Opstelling Bordeaux Live Rennes - Bordeaux Live Rennes - Bordeaux kijken Rennes - Bordeaux kijken Live Rennes - Bordeaux stream Rennes - Bordeaux Fox Sports Nabeschouwing Rennes - Bordeaux Uitslag Rennes - Bordeaux Statistieken Rennes - Bordeaux Ligue 1 2021/2022 Rennes - Bordeaux wedden Rennes - Bordeaux gokken Rennes - Bordeaux Unibet