Nabeschouwing Rennes - Lorient (5-0) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 24 april 2022 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Rennes het zondag 24 april 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Lorient (5-0)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Benoît Millot geëindigd in een 5-0 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door B. Bourigeaud, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Rennes vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Terrier op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Rennes, waarmee H. Traore zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

In de 58e minuut werd N. Aguerd van Rennes met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Rennes het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Ook na de derde treffer nam Rennes geen gas terug, waardoor in de 79e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van F. Tait. De vijfde treffer van Rennes viel in de 92e minuut en kwam op naam te staan van G. Laborde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Benoît Millot bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Rennes.

LIVE Rennes - Lorient 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Rennes Doelpunt B. Bourigeaud Rennes 1-0
19' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier Rennes 2-0
26' Gele kaart Rennes Gele kaart voor B. Santamaria Rennes
34' Wissel Lorient Wissel A. Lauriente voor B. Innocent Lorient
47' Doelpunt Rennes Doelpunt H. Traore Rennes 3-0
58' Rode kaart Rennes Rode kaart voor N. Aguerd Rennes
64' Wissel Rennes Wissel J. Martin voor L. Majer Rennes
64' Wissel Rennes Wissel G. Laborde voor S. Guirassy Rennes
64' Wissel Lorient Wissel T. Moffi voor Q. Boisgard Lorient
73' Wissel Lorient Wissel S. Soumano voor I. Kone Lorient
73' Wissel Lorient Wissel D. Ouattara voor E. Le Fee Lorient
73' Wissel Lorient Wissel F. Lemoine voor T. Monconduit Lorient
77' Wissel Rennes Wissel L. Assignon voor B. Bourigeaud Rennes
79' Doelpunt Rennes Doelpunt F. Tait met assist van L. Assignon Rennes 4-0
82' Wissel Rennes Wissel B. Meling voor M. Terrier Rennes
82' Wissel Rennes Wissel C. Ugochukwu voor F. Tait Rennes
92' Doelpunt Rennes Doelpunt G. Laborde met assist van L. Assignon Rennes 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Lorient
Opstellingen Rennes - Lorient
De opstellingen van Rennes en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lorient zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Coach Christophe Pélissier
Voorbeschouwing Rennes - Lorient

Rennes en Lorient treffen elkaar in de 34e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Millot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 28 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 13
Winst Lorient 5
Gelijkspel 7
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 4e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 15e plaats.