Nabeschouwing Rennes - Strasbourg (1-0) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 24 oktober 2021 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Rennes het zondag 24 oktober 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Strasbourg. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Strasbourg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Strasbourg (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Strasbourg is onder leiding van scheidsrechter Stéphanie Frappart geëindigd in een 1-0 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 82e minuut door N. Aguerd, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stéphanie Frappart, waardoor Rennes de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Rennes - Strasbourg 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Strasbourg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Rennes Gele kaart voor J. Martin Rennes
32' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor M. Le Marchand Strasbourg
41' Wissel Strasbourg Wissel H. Diallo voor K. Gameiro Strasbourg
58' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor A. Caci Strasbourg
77' Wissel Strasbourg Wissel J. Aholou voor S. Prcic Strasbourg
77' Wissel Strasbourg Wissel D. Lienard voor J. Bellegarde Strasbourg
77' Wissel Rennes Wissel S. Guirassy voor M. Terrier Rennes
78' Wissel Rennes Wissel L. Majer voor B. Bourigeaud Rennes
82' Doelpunt Rennes Doelpunt N. Aguerd met assist van L. Majer Rennes 1-0
89' Wissel Rennes Wissel L. Tchaouna voor K. D. Sulemana Rennes
89' Wissel Strasbourg Wissel A. Thomasson voor A. Caci Strasbourg
89' Wissel Strasbourg Wissel W. Majeed voor I. Sissoko Strasbourg
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Strasbourg
Opstellingen Rennes - Strasbourg
De opstellingen van Rennes en Strasbourg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Strasbourg zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Formatie 5-3-2
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Rennes - Strasbourg

Rennes en Strasbourg treffen elkaar in de 11e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stéphanie Frappart en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Strasbourg in de Ligue 1 vond plaats op 14 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Strasbourg slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 7
Winst Strasbourg 3
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 8e positie staat, terwijl we Strasbourg terugvinden op de 10e plaats.