Nabeschouwing Saint-Étienne - PSG (1-3) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 28 november 2021 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Saint-Étienne het zondag 28 november 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Geoffroy-Guichard in Saint-etienne.

Via de Saint-Étienne - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Saint-Étienne - PSG (1-3)

Het Ligue 1 duel tussen Saint-Étienne en PSG is onder leiding van scheidsrechter Jérôme Brisard geëindigd in een 1-3 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door D. Bouanga, waarmee Saint-Étienne met 1-0 de leiding nam. In de 45e minuut moest T. Kolodziejczak van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Jérôme Brisard een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Saint-Étienne verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Marquinhos namens Paris Saint Germain in de 46e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 79e minuut was het Paris Saint Germain dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van A. Di Maria. Na 91 minuten werd de voorsprong voor Paris Saint Germain vergroot nadat Marquinhos de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor PSG.

LIVE Saint-Étienne - PSG 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Saint-Étienne - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' VAR: Afgekeurd doelpunt N. da Silva Santos Junior Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel N. da Silva Santos Junior Paris Saint Germain
18' Gele kaart Saint-Étienne Gele kaart voor A. Sissoko Saint-Étienne
23' Doelpunt Saint-Étienne Doelpunt D. Bouanga Saint-Étienne 1-0
32' Gele kaart Saint-Étienne Gele kaart voor R. Boudebouz Saint-Étienne
33' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor J. Bernat Paris Saint Germain
35' Gele kaart Saint-Étienne Gele kaart voor M. Camara Saint-Étienne
45' Rode kaart Saint-Étienne Rode kaart voor T. Kolodziejczak Saint-Étienne
46' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Marquinhos met assist van L. Messi Paris Saint Germain 1-1
46' Wissel Saint-Étienne Wissel Z. Youssouf voor A. Aouchiche Saint-Étienne
46' Wissel Saint-Étienne Wissel H. Moukoudi voor A. Sissoko Saint-Étienne
72' Wissel Saint-Étienne Wissel L. Douath voor R. Boudebouz Saint-Étienne
75' Wissel Paris Saint Germain Wissel L. Paredes voor I. Gueye Paris Saint Germain
79' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt A. Di Maria met assist van L. Messi Paris Saint Germain 1-2
87' Wissel Saint-Étienne Wissel J. Krasso voor Y. Macon Saint-Étienne
87' Wissel Saint-Étienne Wissel L. Calodat voor M. Camara Saint-Étienne
88' Wissel Paris Saint Germain Wissel E. Dina voor Neymar Paris Saint Germain
91' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Marquinhos met assist van L. Messi Paris Saint Germain 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Saint-Étienne - PSG
Opstellingen Saint-Étienne - PSG
De opstellingen van Saint-Étienne en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Saint-Étienne gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSG zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Claude Puel
Voorbeschouwing Saint-Étienne - PSG

Saint-Étienne en PSG treffen elkaar in de 15e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérôme Brisard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Saint-Étienne en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 18 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 17 keer wist de ploeg van Saint-Étienne te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Saint-Étienne. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Saint-Étienne 5
Winst PSG 17
Gelijkspel 10
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Saint-Étienne op een 19e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 1e plaats.