Nabeschouwing Ajaccio - Lille (1-3) || Ligue 1 2022/2023

Vrijdag 26 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Ajaccio het vrijdag 26 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade François Coty in Ajaccio.

Via de Ajaccio - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajaccio - Lille (1-3)

Het Ligue 1 duel tussen Ajaccio en Lille is onder leiding van scheidsrechter Thomas Léonard geëindigd in een 1-3 overwinning voor Lille. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Y. Yazici, waarmee LOSC Lille met 0-1 de leiding nam. LOSC Lille vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Bamba op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut volgde een derde treffer van LOSC Lille, waarmee T. Djalo zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 84 minuten deed C. Bayala iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Ajaccio werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Ajaccio echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen. LOSC Lille kreeg een penalty toegewezen in de 90e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond J. David die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 1-3 tussenstand op het scorebord bleef staan.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Lille.

LIVE Ajaccio - Lille 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajaccio - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt Y. Yazici LOSC Lille 0-1
43' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt J. Bamba met assist van Ismaily LOSC Lille 0-2
51' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor B. Diakite LOSC Lille
57' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor E. Zhegrova LOSC Lille
63' Wissel Ajaccio Wissel M. Youssouf voor M. Alphonse Ajaccio
63' Wissel Ajaccio Wissel R. Nouri voor K. Spadanuda Ajaccio
63' Wissel Ajaccio Wissel J. Botue voor M. El Idrissy Ajaccio
67' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt T. Djalo LOSC Lille 0-3
70' Wissel LOSC Lille Wissel J. Martin voor Y. Yazici LOSC Lille
70' Wissel LOSC Lille Wissel G. Gudmundsson voor E. Zhegrova LOSC Lille
71' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor T. Mangani Ajaccio
73' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor O. Gonzalez Ajaccio
74' Wissel Ajaccio Wissel Q. Laci voor V. Marchetti Ajaccio
74' Wissel Ajaccio Wissel B. Moussiti-Oko voor R. Hamouma Ajaccio
77' Wissel LOSC Lille Wissel A. Zedadka voor Ismaily LOSC Lille
80' Wissel LOSC Lille Wissel L. Yoro voor T. Djalo LOSC Lille
84' Doelpunt Ajaccio Doelpunt C. Bayala Ajaccio 1-3
86' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor C. Bayala Ajaccio
90' Penalty gemist LOSC Lille Penalty gemist J. David LOSC Lille
Video hoogtepunten en samenvatting Ajaccio - Lille
Opstellingen Ajaccio - Lille
De opstellingen van Ajaccio en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajaccio gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Lille zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Olivier Pantaloni
Voorbeschouwing Ajaccio - Lille

Ajaccio en Lille treffen elkaar in de 4e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Léonard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajaccio en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 2 maart 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lille. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Lille favoriet. 7 keer wist de ploeg van Ajaccio te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Ajaccio. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Ajaccio 0
Winst Lille 7
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajaccio op een 18e positie staat, terwijl we Lille terugvinden op de 12e plaats.