Nabeschouwing Ajaccio - Lorient (0-1) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Ajaccio het zondag 4 september 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade François Coty in Ajaccio.

Via de Ajaccio - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajaccio - Lorient (0-1)

Het Ligue 1 duel tussen Ajaccio en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Jeremy Stinat geëindigd in een 0-1 overwinning voor Lorient. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door D. Ouattara, waarmee Lorient met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Lorient uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Ajaccio - Lorient 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajaccio - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Gele kaart Lorient Gele kaart voor I. Kone Lorient
38' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor R. Nouri Ajaccio
47' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor O. Gonzalez Ajaccio
51' Doelpunt Lorient Doelpunt D. Ouattara met assist van E. Le Fee Lorient 0-1
58' Wissel Ajaccio Wissel Y. Touzghar voor J. Botue Ajaccio
58' Wissel Ajaccio Wissel C. Bayala voor R. Nouri Ajaccio
63' Wissel Lorient Wissel S. Diarra voor I. Kone Lorient
68' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor M. El Idrissy Ajaccio
70' Wissel Ajaccio Wissel V. Marchetti voor Q. Laci Ajaccio
70' Wissel Ajaccio Wissel B. Moussiti-Oko voor M. El Idrissy Ajaccio
71' Wissel Lorient Wissel B. Innocent voor T. Le Bris Lorient
79' Wissel Ajaccio Wissel Y. Cimignani voor I. Diallo Ajaccio
83' Wissel Lorient Wissel S. Doucoure voor D. Ouattara Lorient
83' Wissel Lorient Wissel D. Yongwa voor T. Moffi Lorient
93' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor M. Youssouf Ajaccio
Video hoogtepunten en samenvatting Ajaccio - Lorient
Opstellingen Ajaccio - Lorient
De opstellingen van Ajaccio en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajaccio gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Lorient zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Olivier Pantaloni
Voorbeschouwing Ajaccio - Lorient

Ajaccio en Lorient treffen elkaar in de 6e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeremy Stinat en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajaccio en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 4 mei 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lorient. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Lorient favoriet. 3 keer wist de ploeg van Ajaccio te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Ajaccio. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Ajaccio 1
Winst Lorient 3
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajaccio op een 20e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 7e plaats.