Nabeschouwing Clermont - Auxerre (2-1) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 9 oktober 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Clermont het zondag 9 oktober 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Auxerre. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand.

Via de Clermont - Auxerre live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Clermont - Auxerre (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Clermont en Auxerre is onder leiding van scheidsrechter Mathieu Vernice geëindigd in een 2-1 overwinning voor Clermont. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 55e minuut door S. Khaoui, waarmee Clermont met 1-0 de leiding nam. Clermont vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Kyei op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 91e minuut wist Auxerre de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Jubal. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Auxerre kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 94e minuut werd J. Furlan van Auxerre met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Auxerre het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mathieu Vernice, waardoor Clermont dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Clermont - Auxerre 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Clermont - Auxerre teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

55' Doelpunt Clermont Doelpunt S. Khaoui met assist van G. Kyei Clermont 1-0
58' Doelpunt Clermont Doelpunt G. Kyei Clermont 2-0
63' Wissel Clermont Wissel B. Baiye voor M. Gonalons Clermont
66' Wissel Auxerre Wissel L. Sinayoko voor M. Niang Auxerre
66' Wissel Auxerre Wissel R. Raveloson voor H. Sakhi Auxerre
67' Wissel Clermont Wissel Muhammed Cham voor G. Kyei Clermont
67' Wissel Clermont Wissel F. Ogier voor A. Seidu Clermont
67' Wissel Clermont Wissel K. Andric voor E. Rashani Clermont
74' Wissel Auxerre Wissel G. Perrin voor G. Hein Auxerre
88' Wissel Clermont Wissel J. Allevinah voor S. Khaoui Clermont
90' Wissel Auxerre Wissel Y. MChangama voor B. Toure Auxerre
90' Wissel Auxerre Wissel R. Dugimont voor M. Autret Auxerre
91' Doelpunt Auxerre Doelpunt Jubal met assist van A. Coeff Auxerre 2-1
94' Rode kaart Auxerre Rode kaart voor J. Furlan Auxerre
Video hoogtepunten en samenvatting Clermont - Auxerre
Opstellingen Clermont - Auxerre
De opstellingen van Clermont en Auxerre zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Clermont gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Auxerre zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Pascal Gastien
Formatie 4-1-4-1
Coach Jean-Marc Furlan
Voorbeschouwing Clermont - Auxerre

Clermont en Auxerre treffen elkaar in de 10e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mathieu Vernice en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Clermont en Auxerre elkaar treffen in de Ligue 1.

Winst Clermont 0
Winst Auxerre 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Clermont op een 9e positie staat, terwijl we Auxerre terugvinden op de 15e plaats.