Nabeschouwing Lens - Olympique Lyon (1-0) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 2 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Lens het zondag 2 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Bollaert-Delelis in Lens.

Via de Lens - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lens - Olympique Lyon (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Lens en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 1-0 overwinning voor Lens. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 82 minuten. F. Sotoca maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Lens vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benoît Bastien, waardoor Lens de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Lens - Olympique Lyon 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lens - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor N. Tagliafico Olympique Lyonnais
72' Wissel Lens Wissel W. Said voor L. Openda Lens
72' Wissel Lens Wissel A. Claude-Maurice voor D. Costa Lens
74' Wissel Olympique Lyonnais Wissel S. Kumbedi voor N. Tagliafico Olympique Lyonnais
74' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Reine-Adelaide voor R. Cherki Olympique Lyonnais
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Barcola voor A. Lacazette Olympique Lyonnais
78' Gele kaart Lens Gele kaart voor F. Sotoca Lens
78' Wissel Lens Wissel P. Frankowski voor D. Machado Lens
79' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor J. Reine-Adelaide Olympique Lyonnais
82' Penalty Lens Penalty F. Sotoca Lens 1-0
87' Wissel Lens Wissel A. Buksa voor F. Sotoca Lens
87' Wissel Lens Wissel J. Onana voor S. Fofana Lens
89' Gele kaart Lens Gele kaart voor W. Said Lens
Video hoogtepunten en samenvatting Lens - Olympique Lyon
Opstellingen Lens - Olympique Lyon
De opstellingen van Lens en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lens gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Lens - Olympique Lyon

Lens en Olympique Lyon treffen elkaar in de 9e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lens en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 19 februari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 10 keer wist de ploeg van Lens te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Lens. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lens 2
Winst Olympique Lyon 10
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lens op een 4e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 7e plaats.