Nabeschouwing Lille - Lens (1-0) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 9 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Lille het zondag 9 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Lens. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve d'Ascq.

Via de Lille - Lens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - Lens (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Lille en Lens is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 1-0 overwinning voor Lille. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

In de 14e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg F. Sotoca van Lens via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Een penalty zorgde er later in de 44e minuut voor dat LOSC Lille via J. David op 1-0 kwam te staan.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Lille.

LIVE Lille - Lens 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - Lens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Lens Gele kaart voor J. Cabot Lens
14' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor J. Fonte LOSC Lille
14' Penalty gemist Lens Penalty gemist F. Sotoca Lens
36' Gele kaart Lens Gele kaart voor F. Medina Lens
38' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor A. Gomes LOSC Lille
39' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor B. Andre LOSC Lille
43' Gele kaart Lens Gele kaart voor M. Haidara Lens
44' Penalty LOSC Lille Penalty J. David LOSC Lille 1-0
53' Gele kaart Lens Gele kaart voor D. Machado Lens
61' Wissel Lens Wissel W. Said voor D. Costa Lens
61' Wissel Lens Wissel P. Frankowski voor J. Cabot Lens
68' Wissel Lens Wissel A. Claude-Maurice voor F. Sotoca Lens
74' Wissel LOSC Lille Wissel T. Weah voor J. Bamba LOSC Lille
74' Wissel LOSC Lille Wissel C. Noom Quomah Baleba voor A. Gomes LOSC Lille
77' Wissel Lens Wissel I. Boura voor D. Machado Lens
77' Wissel Lens Wissel A. Buksa voor M. Haidara Lens
85' Wissel LOSC Lille Wissel J. Martin voor A. Gomes LOSC Lille
91' Gele kaart Lens Gele kaart voor P. Frankowski Lens
Video hoogtepunten en samenvatting Lille - Lens
Opstellingen Lille - Lens
De opstellingen van Lille en Lens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Lens zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Paulo Alexandre Rodrigues Fonseca
Voorbeschouwing Lille - Lens

Lille en Lens treffen elkaar in de 10e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lille en Lens in de Ligue 1 vond plaats op 16 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lens. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Lille favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Lens slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lille 9
Winst Lens 3
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lille op een 9e positie staat, terwijl we Lens terugvinden op de 4e plaats.