Nabeschouwing Lorient - Nice (1-2) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 30 oktober 2022 - 17:05 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Lorient het zondag 30 oktober 2022 om 17:05 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Yves Allainmat - Le Moustoir in Lorient.

Via de Lorient - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lorient - Nice (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Lorient en Nice is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 1-2 overwinning voor Nice. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door D. Ouattara, waarmee Lorient met 1-0 de leiding nam. Nice kwam in de 61e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Y. Atal, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette G. Laborde zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Nice de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Clément Turpin, waardoor Nice dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Lorient - Nice 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lorient - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Lorient Doelpunt D. Ouattara met assist van E. Le Fee Lorient 1-0
46' Wissel Nice Wissel G. Laborde voor R. Barkley Nice
58' Gele kaart Nice Gele kaart voor M. Lemina Nice
60' Wissel Lorient Wissel T. Moffi voor S. Diarra Lorient
61' Doelpunt Nice Doelpunt Y. Atal met assist van B. Brahimi Nice 1-1
62' Wissel Nice Wissel A. Ramsey voor M. Lemina Nice
62' Wissel Nice Wissel J. Lotomba voor Y. Atal Nice
69' Doelpunt Nice Doelpunt G. Laborde met assist van H. Boudaoui Nice 1-2
71' Wissel Lorient Wissel Q. Boisgard voor J. Ponceau Lorient
71' Wissel Lorient Wissel Y. Cathline voor T. Le Bris Lorient
84' Wissel Lorient Wissel I. Kone voor E. Le Fee Lorient
85' Wissel Lorient Wissel A. Aouchiche voor B. Innocent Lorient
89' Wissel Nice Wissel J. Bryan voor H. Boudaoui Nice
92' Wissel Nice Wissel K. Thuram voor N. Pepe Nice
Video hoogtepunten en samenvatting Lorient - Nice
Opstellingen Lorient - Nice
De opstellingen van Lorient en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lorient gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Nice zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Lucien Favre
Voorbeschouwing Lorient - Nice

Lorient en Nice treffen elkaar in de 13e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lorient en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 17 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nice. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Nice favoriet. 12 keer wist de ploeg van Lorient te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Lorient. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lorient 6
Winst Nice 12
Gelijkspel 8
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lorient op een 4e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 12e plaats.