Nabeschouwing Lorient - Olympique Lyon (3-1) || Ligue 1 2022/2023

Woensdag 7 september 2022 - 19:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Lorient het woensdag 7 september 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Yves Allainmat - Le Moustoir in Lorient.

Via de Lorient - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lorient - Olympique Lyon (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Lorient en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Bastien Dechepy geëindigd in een 3-1 overwinning voor Lorient. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door E. Le Fee, waarmee Lorient met 1-0 de leiding nam. Olympique Lyonnais kwam in de 28e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Lacazette, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 33e minuut zette T. Moffi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Lorient de leiding in de wedstrijd nam.

Na 49 minuten werd de voorsprong voor Lorient vergroot nadat D. Ouattara de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Lorient.

LIVE Lorient - Olympique Lyon 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lorient - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Lorient Doelpunt E. Le Fee Lorient 1-0
23' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor T. Mendes Olympique Lyonnais
28' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt A. Lacazette met assist van Tete Olympique Lyonnais 1-1
33' Doelpunt Lorient Doelpunt T. Moffi met assist van D. Ouattara Lorient 2-1
44' Gele kaart Lorient Gele kaart voor S. Diarra Lorient
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Dembele voor R. Faivre Olympique Lyonnais
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel D. Da Silva voor T. Mendes Olympique Lyonnais
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel C. Tolisso voor J. Lepenant Olympique Lyonnais
49' Doelpunt Lorient Doelpunt D. Ouattara met assist van G. Kalulu Lorient 3-1
55' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor D. Da Silva Olympique Lyonnais
66' Wissel Lorient Wissel T. Le Bris voor S. Diarra Lorient
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor K. Toko Ekambi Olympique Lyonnais
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Barcola voor Tete Olympique Lyonnais
84' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor M. Dembele Olympique Lyonnais
92' Wissel Lorient Wissel I. Kone voor T. Moffi Lorient
Video hoogtepunten en samenvatting Lorient - Olympique Lyon
Opstellingen Lorient - Olympique Lyon
De opstellingen van Lorient en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lorient gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Lorient - Olympique Lyon

Lorient en Olympique Lyon treffen elkaar in de 2e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bastien Dechepy en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lorient en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 4 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 13 keer wist de ploeg van Lorient te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Lorient. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lorient 5
Winst Olympique Lyon 13
Gelijkspel 8
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lorient op een 6e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 4e plaats.