Nabeschouwing Monaco - Olympique Lyon (2-1) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 11 september 2022 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Monaco het zondag 11 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Louis II. in Monaco.

Via de Monaco - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Monaco - Olympique Lyon (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Monaco en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 2-1 overwinning voor Monaco. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 55e minuut door B. Badiashile, waarmee Monaco met 1-0 de leiding nam. Monaco vergrootte in de 63e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Maripan op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 81e minuut wist Olympique Lyonnais de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via K. Toko Ekambi. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Olympique Lyonnais kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Clément Turpin, waardoor Monaco dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Monaco - Olympique Lyon 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Monaco - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

55' Doelpunt Monaco Doelpunt B. Badiashile met assist van C. Henrique Monaco 1-0
62' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Dembele voor M. Caqueret Olympique Lyonnais
63' Doelpunt Monaco Doelpunt G. Maripan met assist van C. Henrique Monaco 2-0
65' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor C. Lukeba Olympique Lyonnais
68' Wissel Monaco Wissel M. Sarr voor G. Maripan Monaco
72' Wissel Monaco Wissel R. Aguilar voor Vanderson Monaco
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor T. Mendes Olympique Lyonnais
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Reine-Adelaide voor J. Lepenant Olympique Lyonnais
79' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor A. Lacazette Olympique Lyonnais
81' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt K. Toko Ekambi met assist van R. Cherki Olympique Lyonnais 2-1
83' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Faivre voor C. Tolisso Olympique Lyonnais
86' Gele kaart Monaco Gele kaart voor A. Golovin Monaco
86' Wissel Monaco Wissel W. Ben Yedder voor B. Embolo Monaco
86' Wissel Monaco Wissel I. Jakobs voor A. Golovin Monaco
87' Wissel Monaco Wissel G. Martins voor K. Diatta Monaco
Video hoogtepunten en samenvatting Monaco - Olympique Lyon
Opstellingen Monaco - Olympique Lyon
De opstellingen van Monaco en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Monaco gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Monaco - Olympique Lyon

Monaco en Olympique Lyon treffen elkaar in de 7e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Monaco en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 5 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Monaco. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 15 keer wist de ploeg van Monaco te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Monaco. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Monaco 8
Winst Olympique Lyon 15
Gelijkspel 7
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Monaco op een 10e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 5e plaats.