Nabeschouwing Olympique Lyon - Ajaccio (2-1) || Ligue 1 2022/2023

Vrijdag 5 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Olympique Lyon het vrijdag 5 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajaccio. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Ajaccio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Ajaccio (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Ajaccio is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 2-1 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Tete, waarmee Olympique Lyonnais met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 21e minuut voor dat Olympique Lyonnais via A. Lacazette op 2-0 kwam te staan. In de 27e minuut moest Olympique Lyonnais verder met een man minder nadat A. Lopes een rode kaart had gekregen.

T. Mangani zette Ajaccio even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Benoît Bastien toegekende penalty wist te benutten. In de 48e minuut moest Ajaccio verder met een man minder, nadat R. Hamouma een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benoît Bastien, waardoor Olympique Lyon dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Olympique Lyon - Ajaccio 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Ajaccio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Tete met assist van A. Lacazette Olympique Lyonnais 1-0
20' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor C. Avinel Ajaccio
21' Penalty Olympique Lyonnais Penalty A. Lacazette Olympique Lyonnais 2-0
27' Rode kaart Olympique Lyonnais Rode kaart voor A. Lopes Olympique Lyonnais
30' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Riou voor H. Aouar Olympique Lyonnais
31' Penalty Ajaccio Penalty T. Mangani Ajaccio 2-1
33' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor A. Lacazette Olympique Lyonnais
33' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor R. Hamouma Ajaccio
34' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor M. El Idrissy Ajaccio
41' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor I. Diallo Ajaccio
48' Tweede gele kaart Ajaccio Tweede gele kaart voor R. Hamouma Ajaccio
71' Wissel Ajaccio Wissel K. Spadanuda voor C. Bayala Ajaccio
71' Wissel Ajaccio Wissel Y. Cimignani voor R. Nouri Ajaccio
71' Wissel Ajaccio Wissel B. Moussiti-Oko voor M. El Idrissy Ajaccio
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Barcola voor K. Toko Ekambi Olympique Lyonnais
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel C. Tolisso voor Lucas Paqueta Olympique Lyonnais
89' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor Tete Olympique Lyonnais
89' Wissel Ajaccio Wissel Q. Laci voor T. Mangani Ajaccio
89' Wissel Ajaccio Wissel M. Coutadeur voor V. Marchetti Ajaccio
92' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor K. Spadanuda Ajaccio
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Ajaccio
Opstellingen Olympique Lyon - Ajaccio
De opstellingen van Olympique Lyon en Ajaccio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajaccio zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Olivier Pantaloni
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Ajaccio

Olympique Lyon en Ajaccio treffen elkaar in de 1e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Ligue 1 seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Ajaccio in de Ligue 1 vond plaats op 16 februari 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Ajaccio slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.