Nabeschouwing Olympique Lyon - PSG (0-1) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 18 september 2022 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Olympique Lyon het zondag 18 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - PSG (0-1)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en PSG is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 0-1 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Paris Saint Germain kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van L. Messi. In het restant van de wedstrijd was het met name PSG dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van PSG.

LIVE Olympique Lyon - PSG 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt L. Messi met assist van Neymar Paris Saint Germain 0-1
39' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor M. Verratti Paris Saint Germain
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Lepenant voor C. Tolisso Olympique Lyonnais
57' Wissel Paris Saint Germain Wissel Vitinha voor F. Ruiz Paris Saint Germain
64' Wissel Paris Saint Germain Wissel N. Mukiele voor M. Verratti Paris Saint Germain
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor Tete Olympique Lyonnais
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Reine-Adelaide voor M. Caqueret Olympique Lyonnais
86' Wissel Paris Saint Germain Wissel C. Soler voor Neymar Paris Saint Germain
87' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Barcola voor K. Toko Ekambi Olympique Lyonnais
92' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor G. Donnarumma Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - PSG
Opstellingen Olympique Lyon - PSG
De opstellingen van Olympique Lyon en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en PSG zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Olympique Lyon - PSG

Olympique Lyon en PSG treffen elkaar in de 8e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 9 januari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 15 keer wist de ploeg van Olympique Lyon te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Olympique Lyon. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 11
Winst PSG 15
Gelijkspel 8
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 6e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 2e plaats.