Nabeschouwing PSG - Monaco (1-1) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 28 augustus 2022 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt PSG het zondag 28 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Monaco. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Monaco live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Monaco (1-1)

De Ligue 1 2022/2023 wedstrijd tussen PSG en Monaco geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door K. Volland, waarmee Monaco met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Neymar in de 70e minuut zorgde er even later voor dat Paris Saint Germain weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE PSG - Monaco 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Monaco teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Neymar Paris Saint Germain
20' Doelpunt Monaco Doelpunt K. Volland met assist van A. Golovin Monaco 0-1
25' Wissel Monaco Wissel M. Akliouche voor K. Volland Monaco
40' Gele kaart Monaco Gele kaart voor M. Akliouche Monaco
55' Gele kaart Monaco Gele kaart voor M. Camara Monaco
63' Wissel Paris Saint Germain Wissel Danilo voor R. Sanches Paris Saint Germain
64' Wissel Monaco Wissel B. Embolo voor A. Golovin Monaco
64' Wissel Monaco Wissel T. Minamino voor M. Akliouche Monaco
70' Penalty Paris Saint Germain Penalty Neymar Paris Saint Germain 1-1
74' Wissel Monaco Wissel Jean Lucas voor M. Camara Monaco
77' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor P. Kimpembe Paris Saint Germain
86' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor M. Verratti Paris Saint Germain
87' Wissel Paris Saint Germain Wissel P. Sarabia voor L. Messi Paris Saint Germain
87' Wissel Paris Saint Germain Wissel N. Mukiele voor Marquinhos Paris Saint Germain
91' Gele kaart Monaco Gele kaart voor B. Badiashile Monaco
94' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor A. Hakimi Paris Saint Germain
95' Gele kaart Monaco Gele kaart voor C. Henrique Monaco
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Monaco
Opstellingen PSG - Monaco
De opstellingen van PSG en Monaco zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Monaco zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Monaco

PSG en Monaco treffen elkaar in de 4e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Monaco in de Ligue 1 vond plaats op 20 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Monaco. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Monaco slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 10
Winst Monaco 8
Gelijkspel 12
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 3e positie staat, terwijl we Monaco terugvinden op de 13e plaats.