Nabeschouwing Reims - Olympique Lyon (1-1) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 28 augustus 2022 - 17:05 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Reims het zondag 28 augustus 2022 om 17:05 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Auguste-Delaune II in Reims.

Via de Reims - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reims - Olympique Lyon (1-1)

De Ligue 1 2022/2023 wedstrijd tussen Reims en Olympique Lyon geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door J. Ito, waarmee Reims met 1-0 de leiding nam. In de 63e minuut moest D. Lopy van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Jeremy Stinat een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Reims verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. Dembele namens Olympique Lyonnais in de 86e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Reims - Olympique Lyon 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reims - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Reims Doelpunt J. Ito met assist van M. Busi Reims 1-0
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Caqueret voor J. Reine-Adelaide Olympique Lyonnais
46' Wissel Reims Wissel J. Cajuste voor K. Doumbia Reims
48' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor M. Caqueret Olympique Lyonnais
60' Wissel Reims Wissel M. van Bergen voor F. Balogun Reims
63' Rode kaart Reims Rode kaart voor D. Lopy Reims
64' Gele kaart Reims Gele kaart voor W. Faes Reims
65' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor C. Tolisso Olympique Lyonnais
65' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Dembele voor Tete Olympique Lyonnais
67' Wissel Reims Wissel E. Agbadou voor J. Ito Reims
71' Gele kaart Reims Gele kaart voor O. Garcia Reims
80' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Barcola voor T. Mendes Olympique Lyonnais
86' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembele met assist van R. Cherki Olympique Lyonnais 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Reims - Olympique Lyon
Opstellingen Reims - Olympique Lyon
De opstellingen van Reims en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reims gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing Reims - Olympique Lyon

Reims en Olympique Lyon treffen elkaar in de 4e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeremy Stinat en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Reims en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 20 maart 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 6 keer wist de ploeg van Reims te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Reims. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Reims 5
Winst Olympique Lyon 6
Gelijkspel 5
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Reims op een 20e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 8e plaats.