Nabeschouwing Rennes - Ajaccio (2-1) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 21 augustus 2022 - 17:05 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Rennes het zondag 21 augustus 2022 om 17:05 uur in eigen huis op tegen Ajaccio. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Ajaccio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Ajaccio (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Ajaccio is onder leiding van scheidsrechter Hakim Ben El Hadj geëindigd in een 2-1 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door M. Terrier, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Ajaccio kreeg via T. Mangani in de 49e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Hakim Ben El Hadj de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. El Idrissy namens Ajaccio in de 57e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 62e minuut was het Rennes dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van A. Theate, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste. In de 91e minuut werd C. Ugochukwu van Rennes met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Rennes met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hakim Ben El Hadj, waardoor Rennes dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Rennes - Ajaccio 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Ajaccio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier met assist van A. Truffert Rennes 1-0
46' Gele kaart Rennes Gele kaart voor L. Bade Rennes
49' Penalty gemist Ajaccio Penalty gemist T. Mangani Ajaccio
49' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor M. El Idrissy Ajaccio
46' Wissel Ajaccio Wissel K. Spadanuda voor Y. Cimignani Ajaccio
46' Wissel Ajaccio Wissel R. Nouri voor C. Bayala Ajaccio
57' Gele kaart Rennes Gele kaart voor B. Genesio Rennes
57' Doelpunt Ajaccio Doelpunt M. El Idrissy met assist van T. Mangani Ajaccio 1-1
62' Doelpunt Rennes Doelpunt A. Theate met assist van L. Bade Rennes 2-1
63' Wissel Rennes Wissel D. Doue voor B. Bourigeaud Rennes
63' Wissel Rennes Wissel J. Doku voor A. Kalimuendo Rennes
73' Wissel Rennes Wissel K. Sulemana voor G. Laborde Rennes
76' Wissel Ajaccio Wissel Q. Laci voor T. Mangani Ajaccio
79' Gele kaart Ajaccio Gele kaart voor F. Mayembo Ajaccio
81' Gele kaart Rennes Gele kaart voor R. Salin Rennes
82' Gele kaart Rennes Gele kaart voor B. Santamaria Rennes
83' Wissel Ajaccio Wissel C. Vidal voor F. Mayembo Ajaccio
86' Gele kaart Rennes Gele kaart voor D. Doue Rennes
86' Wissel Rennes Wissel C. Ugochukwu voor F. Tait Rennes
86' Wissel Rennes Wissel M. Abline voor M. Terrier Rennes
91' Rode kaart Rennes Rode kaart voor C. Ugochukwu Rennes
92' Wissel Ajaccio Wissel M. Coutadeur voor V. Marchetti Ajaccio
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Ajaccio
Opstellingen Rennes - Ajaccio
De opstellingen van Rennes en Ajaccio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Ajaccio zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Coach Olivier Pantaloni
Voorbeschouwing Rennes - Ajaccio

Rennes en Ajaccio treffen elkaar in de 3e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hakim Ben El Hadj en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Ajaccio in de Ligue 1 vond plaats op 8 februari 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajaccio. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Ajaccio slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 5
Winst Ajaccio 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 18e positie staat, terwijl we Ajaccio terugvinden op de 17e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.