Nabeschouwing Rennes - Brest (3-1) || Ligue 1 2022/2023

Woensdag 31 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Rennes het woensdag 31 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Brest (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Brest is onder leiding van scheidsrechter Benoît Millot geëindigd in een 3-1 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door J. Rodon, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Brest kwam in de 57e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Honorat, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 89e minuut zette M. Terrier zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Rennes de leiding in de wedstrijd nam.

Na 91 minuten werd de voorsprong voor Rennes vergroot nadat D. Doue de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Rennes.

LIVE Rennes - Brest 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

53' Doelpunt Rennes Doelpunt J. Rodon met assist van L. Majer Rennes 1-0
57' Doelpunt Brest Doelpunt F. Honorat Brest 1-1
60' Wissel Rennes Wissel D. Doue voor L. Majer Rennes
60' Wissel Rennes Wissel M. Abline voor K. Sulemana Rennes
61' Gele kaart Rennes Gele kaart voor L. Assignon Rennes
72' Wissel Rennes Wissel H. Traore voor L. Assignon Rennes
73' Wissel Brest Wissel M. Camara voor Y. Belaili Brest
79' Wissel Rennes Wissel A. Truffert voor B. Meling Rennes
86' Gele kaart Rennes Gele kaart voor F. Tait Rennes
89' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier met assist van H. Traore Rennes 2-1
91' Doelpunt Rennes Doelpunt D. Doue met assist van A. Truffert Rennes 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Brest
Opstellingen Rennes - Brest
De opstellingen van Rennes en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Brest zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Coach Michel Der Zakarian
Voorbeschouwing Rennes - Brest

Rennes en Brest treffen elkaar in de 5e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Millot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 6 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Brest slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 6
Winst Brest 1
Gelijkspel 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 15e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 16e plaats.