Nabeschouwing Strasbourg - Monaco (1-2) || Ligue 1 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Strasbourg het zaterdag 6 augustus 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Monaco. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Meinau in Strasbourg.

Via de Strasbourg - Monaco live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Strasbourg - Monaco (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Strasbourg en Monaco is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 1-2 overwinning voor Monaco. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door K. Diatta, waarmee Monaco met 0-1 de leiding nam. Monaco vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Diop op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut wist Strasbourg de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via H. Diallo. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Strasbourg kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter François Letexier, waardoor Monaco dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Strasbourg - Monaco 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Strasbourg - Monaco teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' Doelpunt Monaco Doelpunt K. Diatta met assist van A. Disasi Monaco 0-1
46' Wissel Strasbourg Wissel T. Delaine voor R. Pierre-Gabriel Strasbourg
53' Doelpunt Monaco Doelpunt S. Diop Monaco 0-2
65' Doelpunt Strasbourg Doelpunt H. Diallo met assist van T. Delaine Strasbourg 1-2
66' Wissel Strasbourg Wissel M. Le Marchand voor L. Perrin Strasbourg
66' Wissel Strasbourg Wissel K. Gameiro voor L. Ajorque Strasbourg
66' Wissel Strasbourg Wissel J. Aholou voor J. Bellegarde Strasbourg
66' Wissel Monaco Wissel M. Akliouche voor S. Diop Monaco
73' Wissel Monaco Wissel Vanderson voor G. Martins Monaco
80' Gele kaart Monaco Gele kaart voor Y. Fofana Monaco
82' Wissel Strasbourg Wissel D. Jean voor D. Lienard Strasbourg
83' Gele kaart Monaco Gele kaart voor K. Diatta Monaco
87' Wissel Monaco Wissel E. Matazo voor K. Diatta Monaco
92' VAR: Afgekeurd doelpunt H. Diallo Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel H. Diallo Strasbourg
Video hoogtepunten en samenvatting Strasbourg - Monaco
Opstellingen Strasbourg - Monaco
De opstellingen van Strasbourg en Monaco zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Strasbourg gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Monaco zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Strasbourg - Monaco

Strasbourg en Monaco treffen elkaar in de 1e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Ligue 1 seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Strasbourg en Monaco in de Ligue 1 vond plaats op 13 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Strasbourg. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Monaco favoriet. 6 keer wist de ploeg van Strasbourg te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Strasbourg. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.