Nabeschouwing Toulouse - Montpellier (4-2) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 2 oktober 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Toulouse het zondag 2 oktober 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Montpellier. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium de Toulouse (Toulouse) in Toulouse.

Via de Toulouse - Montpellier live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Toulouse - Montpellier (4-2)

Het Ligue 1 duel tussen Toulouse en Montpellier is onder leiding van scheidsrechter Jérémie Pignard geëindigd in een 4-2 overwinning voor Toulouse. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door N. Cozza, waarmee Montpellier met 0-1 de leiding nam. Toulouse kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Spierings, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 24e minuut zette Z. Aboukhlal zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Toulouse de leiding in de wedstrijd nam.

Na 31 minuten werd de voorsprong voor Toulouse vergroot nadat F. Chaibi de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 48e minuut nadat B. Dejaegere namens Toulouse de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Na 60 minuten kon M. Desler van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Toulouse het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 68e minuut was het Montpellier dat via E. Wahi de stand op 4-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jérémie Pignard en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Toulouse.

LIVE Toulouse - Montpellier 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Toulouse - Montpellier teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Montpellier Doelpunt N. Cozza Montpellier 0-1
15' Gele kaart Toulouse Gele kaart voor M. Desler Toulouse
16' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor J. Ferri Montpellier
18' Doelpunt Toulouse Doelpunt S. Spierings met assist van F. Chaibi Toulouse 1-1
24' Doelpunt Toulouse Doelpunt Z. Aboukhlal met assist van B. van den Boomen Toulouse 2-1
31' Doelpunt Toulouse Doelpunt F. Chaibi met assist van B. van den Boomen Toulouse 3-1
33' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor J. Chotard Montpellier
43' Gele kaart Toulouse Gele kaart voor I. Sylla Toulouse
48' Doelpunt Toulouse Doelpunt B. Dejaegere met assist van Z. Aboukhlal Toulouse 4-1
53' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor T. Savanier Montpellier
60' Tweede gele kaart Toulouse Tweede gele kaart voor M. Desler Toulouse
60' Gele kaart Toulouse Gele kaart voor S. Spierings Toulouse
61' Wissel Montpellier Wissel S. Mavididi voor W. Khazri Montpellier
62' Wissel Montpellier Wissel F. Sacko voor A. Souquet Montpellier
62' Wissel Montpellier Wissel V. Germain voor J. Ferri Montpellier
63' Wissel Toulouse Wissel K. Keben voor B. Dejaegere Toulouse
67' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor E. Wahi Montpellier
68' Doelpunt Montpellier Doelpunt E. Wahi met assist van J. Chotard Montpellier 4-2
72' Wissel Toulouse Wissel D. Genreau voor T. Dallinga Toulouse
72' Wissel Toulouse Wissel M. Diarra voor Z. Aboukhlal Toulouse
73' Gele kaart Toulouse Gele kaart voor D. Genreau Toulouse
79' Wissel Toulouse Wissel A. Onaiwu voor F. Chaibi Toulouse
82' Wissel Montpellier Wissel L. Leroy voor J. Chotard Montpellier
82' Wissel Montpellier Wissel A. Gueguin voor A. Nordin Montpellier
Video hoogtepunten en samenvatting Toulouse - Montpellier
Opstellingen Toulouse - Montpellier
De opstellingen van Toulouse en Montpellier zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Toulouse gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Montpellier zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.